Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

CapMan laaja raportti - sadonkorjuun aika

Analyytikon kommentti 12.06.2019 6:06 Capman
Yhtiö: CapMan
Suositus: Osta
Tavoitehinta: 1.85 EUR
Kurssi: 1.62 EURKurssi hetkellä: 12.6.2019 - 5:51

Toistamme CapManin 1,85 euron tavoitehinnan ja nostamme suosituksemme osta-tasolle (aik. lisää). Odotamme CapManilta merkittävää tulosparannusta seuraavan kahden vuoden aikana. Tulosparannuksen taustalla on yhtiön kasvustrategian edistyminen ja etenkin Hallinnointiliiketoiminnan parantuva kannattavuus. Tulosparannuksen realisoituessa osake on edullinen ja yli 8 %:n osinko tukee osakkeen kokonaistuottoa. CapManin vuotuinen tuotto-odotus seuraavalle kolmelle vuodelle on vahvalla 15-20 %:n tasolla vuosittain. Eilen illalla julkaisemamme laaja raportti on luettavissa oheisesta linkistä.

Merkittävä muutos takana

2016 julkaistun uuden strategian jälkeen CapMan on muuttunut merkittävästi. Yhtiön tuotetarjonta on laajentunut selvästi ja sen kyvykkyys räätälöidä tuotteita sijoittajien tarpeiden tai markkinatilanteen mukaan on parantunut oleellisesti. Strategian toteutus on ollut ripeää ja toimenpiteet ovat alkaneet heijastua myös numeroihin. Yhtiön hallinnoitava varallisuus, hallinnointipalkkiot sekä Palveluliiketoiminta ovat kaikki kääntyneet kasvuun ja näkymä lähivuosille on vahva. Kokonaisuudessaan suhtaudumme yhtiön strategiaan luottavaisesti ja näkemyksemme mukaan se vie yhtiötä oikeaan suuntaan.

Ennustamme merkittävää tulosparannusta

Vaikka CapManin strategia onkin edistynyt merkittävästi, on Hallinnointiliiketoiminnan kannattavuuskäänteen kulmakerroin ollut odotuksiamme loivempi viimeisen vuoden aikana. CapManin omistaja-arvon kannalta Hallinnointiliiketoiminta on täysin keskeisessä roolissa ja Hallinnointiliiketoiminnan voitonjako-osuustuotoista oikaistu kannattavuus on keskeisiä mittareita, joita sijoittajan tulee yhtiössä seurata tulevina kvartaaleina. Ennustamme CapManilta merkittävää tulosparannusta 2019-2020. Tulosparannuksen ajureina toimivat hallinnointipalkkioiden kasvu, kulukuri ja merkittävät voitonjako-osuustuotot hyvin suoriutuneista rahastoista (Nordic Real Estate 1 ja Buyout 10). Vaikka CapManin herkkyys yleiselle pääomamarkkinalle onkin sen verrokkeja matalampi, on nykyisen markkinatilanteen kestävyys keskeinen riski ennusteisiimme liittyen.

Sijoitusprofiililtaan osinko-osake

CapMan on sijoitusprofiililtaan yhä selvemmin osinko-osake. Yhtiön tavoitteena on jakaa vuosittain kasvavaa osinkoa ja vahvan taseensa sekä kasvavan tuloksensa turvin yhtiön osinkoon liittyvä riski on matala. Odotamme CapManin osinkoprofiilin muuttuvan asteittain houkuttelevammaksi, kun tuloksen painopiste siirtyy epävarmoista sijoitustuotoista sekä voitonjako-osuustuotoista jatkuviin tuottoihin. Tämä pienentää osinkoon liittyvää riskiä entisestään.

Erinomainen riski-/tuottosuhde

Olemme hahmottaneet CapManin käypää arvoa kassavirran, osien summan sekä verrokkien kautta. Näiden menetelmien keskiarvo antaa yhtiön käyväksi arvoksi 1,95 euroa per osake. Koska arvonmäärityksemme nojaa vahvasti tulevaisuuden ennusteisiin, pidämme pientä alennusta tähän toistaiseksi perusteltuna. Arviomme mukaan CapManin vuotuinen tuotto-odotus on 2019-2021 periodilla 15-20 %. Tästä tuotto-odotuksesta valtaosa muodostuu tuloskasvusta, mutta vahva osinko tukee myös tuotto-odotusta ja laskee samalla osakkeeseen liittyvää riskiä. Kokonaisuutena näemme CapManin riski-/tuottosuhteen erinomaisena.

Käy kauppaa. (Capman)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot

CapMan-konserni on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 120 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme yhteensä yli 3 miljardin euron pääomia. Toimimme Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Moskovassa, Luxemburgissa ja Lontoossa.

Yhtiöpäivitykset

inderesTV

Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 33,5 49,4 58,6
- kasvu-% -3,9% 47,4% 18,7%
Liikevoitto (EBIT) 12,0 27,3 38,0
- EBIT-% 35,7% 55,4% 64,8%
EPS (oik.) 0,05 0,14 0,19
Osinko 0,12 0,13 0,15
P/E (oik.) 26,9 11,6 8,5
EV/EBITDA 16,5 9,2 6,9
Osinkotuotto-% 8,2% 8,0% 9,3%
Uusimmat ennusteet