Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Toistamme Cityconin vähennä-suosituksen ja tarkistamme tavoitehintamme ennustemuutosten myötä 2,20 euroon (aik. 2,30 euroa). Cityconin Q3-operatiivinen EBIT ja operatiivinen tulos paranivat vertailukaudesta, mutta eivät aivan yltäneet markkinoiden odotuksiin. Olemme laskeneet lähivuosien ennusteitamme eilisen Q3-raportin myötä ja pidämme osakkeen nykyistä arvostustasoa neutraalina.

Cityconin Q3 nettovuokratuotto vahvistui vertailukaudesta selvästi 58,6 MEUR:oon (Q3’16: 56,8 MEUR) yhtiön kasvuhankkeiden (mm. Iso-Omenan laajennus), sekä vuokratasojen nousun myötä. Operatiivinen tulos nousi 39,3 MEUR:oon (Q3’16: 38,6 MEUR) ja jäi aavistuksen 39,6 MEUR:n konsensusennusteen alapuolelle. Kasvu johtui pääosin nettovuokratuottojen noususta ja hallinnon kulut sekä operatiiviset rahoituskulut säilyivät lähellä vertailukauden tasoa. Operatiivinen EPS oli 0,044e, kun oma ennusteemme oli 0,047e. Citycon toisti aikaisemman ohjeistuksensa ja odottaa edelleen kuluvalta vuodelta 0,165-0,175e operatiivista osakekohtaista tulosta (2016: 0,170e).

Yhtiön kiinteistöjen operatiivinen suorituskyky jatkoi tänä vuonna nähtyä tuttua kehitystä; Suomen kiinteistöjen vertailukelpoiset nettovuokratuotot laskivat voimakkaasti (-6,5 %), mutta Ruotsin (+7,2 %), Norjan (+4,7 %) kiinteistöjen vahva kehitys kompensoi tämän laskun. Kokonaisuutena yhtiön vertailukelpoiset nettovuokratuotot nousivat kauden aikana (Kista Galleria huomioituna) 1,1 % mikä oli arviomme mukaan suhteellisen hyvä saavutus huomioiden matala inflaatioympäristö. Taloudellinen vuokrausaste oli lähes edelliskvartaalin tasolla 96,2 % (Q2’17: 96,3 %) mikä on arviomme mukaan suhteellisen korkea taso.

Olemme Q3-raportin myötä laskeneet Cityconin lähivuosien ennusteitamme noin 2-3 %:lla. Odotamme Cityconilta nyt 0,172 euron operatiivista osakekohtaista tulosta vuodelta 2017 (2016: 0,170e, aikaisempi ennuste 0,175e) ja 0,173 euron operatiivista osakekohtaista tulosta vuodelta 2018 (aik. ennuste 0,178e). Vuoden 2017 ennusteemme on yhtiön ohjeistushaarukan puolessa välissä. Mielestämme ohjeistus on realistinen.

Cityconin osake arvostetaan tällä hetkellä noin 23 % alle Q3’17 NAV:in ja odotettu osinkotuotto on ennusteillamme noin 6,1 %. Osinkotuotto on korkea, mutta yhtiön osakekohtainen osinko ei ole viime vuosina kasvanut (2012-2016 osakekohtainen osinko paikallaan ja laskenut). Emme myöskään ennusta osakekohtaiseen osinkoon keskipitkällä aikavälillä kasvua, minkä takia pelkkä korkea osinkotuotto ei mielestämme itsessään riitä perustelemaan positiivista suositusta osakkeelle. Pidämme nykyisellä tuottotasolla ja arvioimallamme tuottovaatimuksella noin 15-20 %:n NAV-alennusta tällä hetkellä perusteltuna arvostustasona Cityconille ja osakkeen arvostustaso on näkemyksemme mukaan kokonaisuutena neutraali. Tavoitehintamme perustuu 20 %:n NAV-alennukseen.

Citycon on päivittäistavarakauppavetoisten, kaupungeissa sijaitsevien kauppakeskusten johtava omistaja, kehittäjä ja hallinnoija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön hallinnoiman kiinteistöomaisuuden arvo on yhteensä noin 5 miljardia euroa ja sen osakkeiden markkina-arvo on noin 2 miljardia euroa. Citycon on markkinajohtaja Suomessa ja Virossa, se on markkinajohtajien joukossa Norjassa ja Ruotsissa ja sillä on jalansija Tanskan markkinoilla.

Yhtiöpäivitykset