Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: Digital Workforce
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 4.50 EUR
Kurssi: 4.01 EUR
Kurssi hetkellä: 19.7.2022 - 21:51 Analyysi päivitetty: 14.5.2022

Digital Workforce Services kertoi eilen allekirjoittaneensa sopimuksen, jolla se ostaa pienen irlantilaisen yhteistyökumppaninsa Eclair Groupin. Yritysosto avaa Digital Workforcelle jatkuvien palveluiden markkinat Irlannissa ja laajentaa yhtiön kansainvälistä asiakaskuntaa finanssialalla ja terveydenhuollossa sekä vahvistaa jalansijaansa Irlannissa ja Isossa-Britanniassa. Yhtiö hankki listautumisen yhteydessä varoja kasvun kiihdyttämiseen erityisesti pohjoismaiden ulkopuolella. Yritysosto on siten linjassa yhtiön strategian kanssa ja vauhdittaa kansainvälistä kasvua.

Eclairin pääkonttori sijaitsee Dublinissa ja yhtiö tarjoaa liiketoimintaprosessien automaatiopalveluja Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa finanssi-, kuljetus-, kuluttaja-, tietoliikenne- ja terveydenhuollon sektoreilla. Ymmärryksemme mukaan Eclair soveltaa automaatiossa samoja RPA-teknologioita, kun Digital Workforce, mutta yhtiöltä puuttuu jatkuvat palvelut. Näin yhtiö tavoittelee synergioita myymällä omia jatkuvia palveluita Eclairin nykyisille asiakkaille. Eclairilla on ymmärryksemme mukaan töissä 10 henkilöä ja liikevaihto on reilu 1 MEUR. Digital Workforcella on entuudestaan UK:ssa noin 10 henkilöä töissä.

Kauppahinta on 1,2 MEUR. Kauppaan sisältyy lisäksi maksimissaan 1,0 MEUR:n lisäkauppasumma, joka perustuu Eclairin vuosien 2022-2023 suoritukseen. Kaupan arvostus vastaa näin noin 1x EV/liikevaihtokerrointa ennen lisäkauppahintaa ja alle 2x-kerrointa, mikäli Eclairin kehitys on ”hyvää” ja lisäkauppahinta maksetaan kokonaisuudessa. Digital Workforcen oma EV/liikevaihtokerroin vuodelle 2022 on 1,3x. Näkemyksemme mukaan kaupan arvostus on neutraali, kun huomioidaan strukturointi ja kaupan strateginen merkitys.

Kansainvälisiin yritysostoihin liittyy kulttuurin, sitouttamisen ja lainsäädäntöerojen myötä enemmän riskiä verrattuna kotimaisiin yritysostoihin. Yhtiöiden yhteistyö historia ja kaupan pieni koko kuitenkin laskevat tätä riskiä. Lisäksi kaupan suurehko lisäkauppahinnan osuus insentivoi Eclairin kahta omistajaa edelleen kehittämään yhtiötä Digital Workforcen alla.

Digital Workforcen mukaan yritysostolla ei ole merkittävää vaikutusta yhtiön vuoden 2022 tulokseen. Kauppa konsolidoidaan ymmärryksemme mukaan elokuussa. Kaupan vuosittainen vaikutus liikevaihtoennusteisiin on noin 5 % ennen synergioita. Lisäämme kaupan ennusteisiimme Q2-raportin yhteydessä. Kauppa ei vaikuta näkemykseemme osakkeesta (lisää-suositus). Pidämme todennäköisenä, että yhtiö tulee jatkamaan samantyyppisiä pieniä hankintoja ja arvioimme yhtiön haluavan vahvistaa USA:n markkinaa myös epäorgaanisesti. Yhtiöllä oli kassassa 20 MEUR vuoden 2021 lopussa, joka antaa hyvin liikkumavaraa orgaanisen ja epäorgaanisen kasvustrategian toteutukseen. Toukokuussa julkaisemamme ja edelleen hyvin ajankohtainen laaja raportti yhtiöstä on luettavissa tästä.

Analyytikko / Kirjoittaja

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2021 2022e 2023e
Liikevaihto 22,4 24,5 28,9
- kasvu-% 17,1% 9,6% 18,0%
Liikevoitto (EBIT) -1,2 -3,1 -4,0
- EBIT-% -5,5% -12,8% -13,8%
EPS (oik.) -0,25 -0,30 -0,36
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -26,1 -14,4 -11,7
EV/EBITDA -56,7 -11,5 -9,5
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

Digital Workforce on suomalainen älykkään automaation ja ohjelmistorobotiikan palveluyhtiö, joka suunnittelee, implementoi ja ylläpitää manuaalisia tietotyöprosesseja suorittavia ohjelmistorobotteja eli digityöntekijöitä asiakkailleen, jotka koostuvat pääasiallisesti suurista globaaleista organisaatioista niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla.