Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Loudspring kertoi aamulla, että sen maakaasuturbiinien sisääntuloilmasuodattimia valmistava tytäryhtiö Eagle Filters ja australialainen Baltec IES käynnistävät markkinointi- ja teknologiayhteistyön. Samalla Loudspring myöntää Eagle Filtersille 0,8 MEUR:n lainan. Pidämme uutista lievästi positiivisena Loudspringille.

Eagle Filtersin myynnin kehitys on jäänyt odotuksistamme viimeiset kaksi vuosineljännestä huolimatta yhtiön merkittävästä referenssistä (Engien Astorian voimalaitoksen testivoitto) sekä vahvasta arvolupauksesta asiakkaille. Yhtiön myyntiorganisaatiota vahvistettiin USA:ssa aiemmin ja pidämme myös nyt solmittua uutta kumppanuutta hyvin positiivisena avauksena myynnin vauhdittamiseksi. Baltec IES on toimija, joka keskittyy räätälöityihin ratkaisuihin, joilla optimoidaan suurten kaasuturbiinien toimintaa. Baltec IES:llä on asiakkaita kaikilla mantereilla ja se on vakiintunut yli 40 maahan.  Molempien yhtiöiden asiakaskunnat ovat samoja ja tuoteportfoliot toisiaan täydentäviä. Kumppanuuden tarkempia ehtoja tai tulonjakoa ei avattu tiedotteessa.

Myös Loudspringin Eaglelle antama lisäpääomitus (0,8 MEUR) tulee tarpeeseen kasvuedellytysten varmistamiseksi, sillä Eaglen käyttöpääomaan sitoutuu merkittävästi pääomaa. Yksittäinen toimitus asiakkaalle on arvoltaan tyypillisesti useita satoja tuhansia euroja ja voimalaitosasiakkaat vaativat pitkiä maksuehtoja toimituksille. Eagle onkin aiemmin osittain joutunut turvautumaan kalliiseen Factoring-rahoitukseen varmistaaksensa toimitusten onnistuminen.

Pidämme Eaglen pääomittamista ja uutta kumppanuutta oikeina liikkeenä ja ne nostavat luottamustamme Eaglen kasvuennusteitamme kohtaan. Emme ole tehneet kuitenkaan tässä vaiheessa muutoksia yhtiön ennusteisiin tai valuaatioon osien summa -laskelmassamme, sillä odotamme jo yhtiöltä voimakasta kasvua. Eaglen painoarvo on osien summa -laskelmassamme tällä hetkellä yksittäisistä omistuksista suurin (6 MEUR), sillä koko Loudspringin osien summan bruttoarvo on 19,9 MEUR ja nettoarvo 12,9 MEUR (huomioi konsernikulut). Loudspringin osakkeen kehitys onkin paljon Eagle Filtersin tulevan kehityksen varassa. Pidämme uutista lievästi positiivisena asiana Loudspringille ja jäämme odottamaan, miten uusi yhteistyö alkaa kantaa hedelmää.

Käy kauppaa. (Loudspring)

Loudspring on pohjoismainen yrityskiihdyttämö jolla on osakkuusyhtiöinään globaaleja ongelmia ratkaisevia kasvuyhtiöitä. Osakkuusyhtiöt keskittyvät liiketoiminnassaan puhtaaseen energiaan sekä energia-ja resurssitehokkuuteen. 

Tunnusluvut 2018e 2019e 2020e
Liikevaihto 0,0 0,0 0,0
- kasvu-% 0,0% 0,0% 0,0%
Liikevoitto (EBIT) -1,5 -1,4 -1,4
- EBIT-% -5 069,0% -4 827,6% -4 827,6%
EPS (oik.) -0,06 -0,05 -0,05
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -6,7 -8,0 -8,0
EV/EBITDA -8,2 -9,3 -10,3
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet