Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Yhtiö: Eezy
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 4.00 EUR
Kurssi: 4.90 EURKurssi hetkellä: 17.9.2020 - 6:08

Eezy tiedotti eilen kolmesta pienestä yritysjärjestelystä, kun Eezy-konserniin kuuluva Eezy Personnel ostaa Jaakko Lehto Executive Search Oy:n ja ProMotive Oy:n ja niin ikään konserniin kuuluva Eezy Spirit ostaa Flow Consulting Oy:n osakekannan. Kauppahintoja ei julkistettu. Yritysostoilla yhtiö kasvattaa Rekrytoinnit ja organisaation kehittäminen -liiketoimintaansa, joka toi noin 6 % konsernin liikevaihdosta vuonna 2019.

Jaakko Lehto Executive Search on suorahakutoimintaan keskittynyt yhtiö, joka on erikoistunut johdon, asiantuntijoiden ja hallitusjäsenten suorahakuihin sekä kansainvälisiin hakuihin. Promotive on vastaavasti uudelleensijoituspalveluihin keskittynyt yhtiö, joka on erikoistunut henkilöstön ja johdon uudelleensijoitukseen liiketoiminnan muutostilanteissa. Yhdistettävien yhtiöiden liikevaihto oli noin 8 MEUR vuonna 2019.

Flow Consulting on muutosjohtamiseen keskittynyt valmennus- ja konsultointiyhtiö, joka uudistaa strategioita, konsepteja, johtamista sekä henkilöstö- ja asiakaskokemusta. Yhdistettävien yhtiöiden liikevaihto vuonna 2019 oli noin 6 MEUR.

Näkemyksemme mukaan yritysostot sopivat hyvin Eezyn strategiaan, jonka keskiössä on kasvu ja strategisena tavoitteena henkilöstöpalvelualan markkinajohtajuus. Huolimatta pienestä kokoluokasta, yritysostoilla Personnel vahvistaa asemaansa yhtenä rekrytointialan suurimmista toimijoista ja kasvattaa konsulttien lukumäärää, joka on henkilöstövetoisessa liiketoiminnassa keskeistä.

Organisaatioiden kehittämisen palveluihin keskittynyt Eezy Spirit on käsityksemme mukaan aiemmin tuottanut suuremmalta osin henkilöstötyytyväisyyspalveluja ja yritysoston myötä se vahvistaa osaamistaan ja palvelutarjontaansa yritysten strategisen kehittämisen puolella. Tämä antaa edellytykset kasvattaa tutkimus- ja konsultointipalveluita, jotka ovat arviomme mukaan selvästi konsernin keskimääräistä tasoa kannattavampaa liiketoimintaa. Arviomme mukaan yhtiö tavoittelee tulevaisuudessa tällä liiketoiminta-alueella selvästi suurempaa kokoluokkaa ja yritysosto luo pohjaa taloudellisten tavoitteiden mukaiselle kasvulle (liikevaihtotavoite 400 MEUR 2023) ja pitkän aikavälin kannattavuustavoitteen (liikevoitto-% 10 %) saavuttamiselle, jotka kuitenkin arviomme mukaan edellyttävät orgaanisen kasvun lisäksi myös lisää yritysjärjestelyjä.

Suhteellisten pienten yritysostojen vaikutus lyhyen tähtäimen ennusteisiimme on konsernitasolla pieni, mutta näkemyksemme mukaan ne vahvistavat Rekrytoinnit ja Organisaation kehittäminen -liiketoiminta-alueen arvonluonnin edellytyksiä etenkin keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Tulemme tarkastelemaan tätä ja lyhyen tähtäimen ennustevaikutuksia lähiviikkoina päivitettävässä laajassa raportissamme.

Käy kauppaa. (Eezy)

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Meillä on 30 vuoden kokemus henkilöstöpalvelualalla toimimisesta, ja olemme tänä päivänä yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Tämän lisäksi olemme ainoa alan yritys Suomessa, joka tarjoaa henkilöstöpalvelun, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen ohella myös kevytyrittämisen palveluita.

Tunnusluvut 2019 2020e 2021e
Liikevaihto 169,8 201,1 220,6
- kasvu-% 108,1% 18,4% 9,7%
Liikevoitto (EBIT) 8,0 6,4 11,7
- EBIT-% 4,7% 3,2% 5,3%
EPS (oik.) 0,46 0,18 0,33
Osinko 0,00 0,00 0,10
P/E (oik.) 13,8 27,3 14,9
EV/EBITDA 16,9 11,9 8,3
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 2,0%
Uusimmat ennusteet