Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

F-Secure Q3: strategia etenee oikeaan suuntaan

Analyytikon kommentti 31.10.2019 8:17 F-Secure
Yhtiö: F-Secure
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 3.00 EUR
Kurssi: 2.85 EURKurssi hetkellä: 31.10.2019 - 8:02

Toistamme F-Securen lisää-suosituksen ja tarkistamme tavoitehinnan 3,0 euroon (aik. 2,9 euroa). Yhtiö teki Q3:lla hyvän perussuorituksen ja yhtiön tulevien vuosien arvonluonnin kannalta keskeiset MDR/EDR-ratkaisut vaikuttavat kilpailukykyisiltä viimeisimpien asiakasvoittojen ja testitulosten perusteella. Kokonaisuudessaan yhtiön yritystietoturvan kasvuun nojaava strategia eteni oikeaan suuntaan ja näemme osakkeessa edelleen nousuvaraa strategian edetessä.

Hyvä perussuoritus Q3:lla

F-Securen Q3-liikevaihto kasvoi 7 % 53,8 MEUR:oon, mikä jäi hieman alle 55,3 MEUR:n ennusteemme. Tuloskehitys oli puolestaan hieman odotuksiamme parempaa ja oikaistu käyttökate oli 6,8 MEUR, kun ennusteemme oli 6,0 MEUR. Oikaistu liikevoitto oli 3,4 MEUR, mikä vastaa 6,3 %:n EBIT-marginaalia. Yhtiö toisti odotetusti näkymänsä, mikä vaatii Q4:llä hyvää suoritusta erityisesti yritystietoturvan kasvun osalta. Isossa kuvassa yhtiön yritystietoturvan kasvuun nojaava strategia otti jälleen oikeita askelia Q3:n aikana ja yhtiö jatkaa strategiansa toteuttamista hallituin riskein. Emme tehneet olennaisia muutoksia ennusteisiimme raportin pohjalta.

Yritystietoturvassa konsultoinnin hyvä vire kiihdyttää kasvua loppuvuodesta

Yritystietoturva kasvoi 14 % 30,3 MEUR:oon, mikä jäi hieman alle 31,2 MEUR:n ennusteemme. Kasvu oli täysin orgaanista ja erityisesti konsultoinnin kasvu (+18 %) oli hyvällä tasolla. Tuoteliikevaihto kasvoi 11 % 18,4 MEUR:oon. Yritystietoturvan kasvun täytyy kiihtyä Q4:llä noin 17 %:n tasolle, jotta ennallaan säilynyt kasvuohjeistus (>30 %) toteutuu. Loppuvuoteen liittyy siis riski lievästä ohjeistuksen laskusta. Yhtiö oli luottavainen kasvun kiihtymiseen, sillä erityisesti kyberturvakonsultoinnin kysyntänäkymät ovat loppuvuodelle vahvat. Strategisesti tärkeiden MDR-tuotteiden myynnin kehitys oli vahvaa Q3:lla ja myyntihankekanta kehittyi edelleen suotuisasti. F-Securen MDR-tuotteet vaikuttavat erittäin kilpailukykyisiltä, mistä kertovat jälleen neljänneksen aikana voitetut merkittävät sopimukset vaativilta toimialoilta. Lisäksi F-Securen tuotteet pärjäsivät erinomaisesti eri MDR-ratkaisujen havainnointikyvykkyyksiä vertailleessa testissä. Päätelaitteiden suojaustuotteita täydentävän EDR-ratkaisun osuus liikevaihdosta oli vielä vähäinen, mutta tuote on merkittävä tulevien vuosien kasvun kannalta.

Kuluttajatietoturvassa vakaa suorittaminen jatkuu

Kuluttajatietoturvan liikevaihto laski 1 % 23,4 MEUR:oon, kun odotimme 1 %:n kasvua. Operaattorikanavan liikevaihto säilyi edellisvuoden tasolla, kun taas suoramyynnin liikevaihto laski hieman. Kuluttajatietoturvan näkymät ovat ennallaan ja liiketoiminnan kehityksen odotetaan olevan jatkossakin vakaata, kasvutrendin ollessa maltillisesti ylöspäin.

Osakkeessa nousuvaraa strategian edetessä oikeilla urilla

F-Securen osakkeen arvostus (2019e EV/Liikevaihto 2,1x) on kyberturvasektorin kontekstissa ja yhtiön historialliseen arvostustasoon nähden matala. Emme näe arvostuskertoimissa kuitenkaan merkittävää nousuvaraa nykytasoilta, sillä yhtiön liikevaihdosta merkittävä osa muodostuu vielä hitaasti kasvavilta tuotealueilta (EPP ja kuluttajat) sekä heikommin skaalautuvasta konsultoinnista. Mielestämme yhtiön arvonluonti nojaa kasvuun uusissa MDR/EDR-tuotteissa, joiden osuus yhtiön liikevaihdosta on arviomme mukaan vielä melko pieni, mutta kasvaa nopeasti. Q3-raportti vahvisti osaltaan luottamustamme tuotteiden kilpailukykyä sekä kasvunäkymiä kohtaan. Mielestämme osakkeessa on nousuvaraa yhtiön strategian edetessä suunnitelmien mukaan tulevina vuosina, mitä myös osien summa -laskelmamme tukee.

Käy kauppaa. (F-Secure)

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

CEO, analyytikko

Lisätiedot

F-Secure on ollut kyberturvallisuuden edelläkävijä jo kolme vuosikymmentä. F-Securen laaja palvelukokonaisuus ja palkitut tuotteet käyttävät patentoituja tietoturvainnovaatioita ja sofistikoitunutta uhkatietoa suojatakseen tuhansia yrityksiä ja miljoonia kuluttaja-asiakkaita. Yhtiön asiantuntijat ovat osallistuneet useampaan kyberrikoksen tutkintaan kuin mikään muu eurooppalainen yritys markkinoilla. F-Securen tuotteita myy maailmanlaajuisesti yli 200 operaattoria ja tuhannet jälleenmyyjät.

Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 190,7 220,4 237,7
- kasvu-% 12,4% 15,5% 7,9%
Liikevoitto (EBIT) 4,5 8,8 13,8
- EBIT-% 2,4% 4,0% 5,8%
EPS (oik.) 0,04 0,03 0,08
Osinko 0,00 0,00 0,03
P/E (oik.) 52,5 84,5 37,0
EV/EBITDA 27,1 14,3 15,4
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 1,1%
Uusimmat ennusteet