Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Fellow Finance
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 3.80 EUR
Kurssi: 3.43 EUR
Kurssi hetkellä: 21.5.2021 - 6:12

Fellow Finance tiedotti torstaina, että yhtiö keskittyy uudistetun strategiansa mukaisesti voimakkaammin valittuihin kansainvälisiin markkinoihin. Yhtiön ulkomaan toiminnot tulevat jatkossa painottumaan Puolaan, Saksaan ja Tanskaan ja lainanvälitys Ruotsissa ja Tšekissä lopetetaan.

Fellow Financen lainavolyymit Ruotsissa ja Tšekissä ovat tähän mennessä olleet hyvin pieniä, eikä lopettamispäätöksellä ole olennaista vaikutusta yhtiön välittämän rahoituksen kokonaisvolyymiin tai liikevaihtoon. Ruotsissa kilpailutilanne kuluttaja- sekä yritysrahoituksessa on erittäin kireä, mikä on tehnyt liiketoiminnan kannattavasta kasvattamisesta vaikeaa. Tšekkiin laajentaminen vaatisi yhtiöltä huomattavasti nykyistä suurempia panostuksia, jotta liiketoiminta saataisiin järkevään kokoluokkaan. Tässä vaiheessa Fellow Finance näkee paremmaksi kohdentaa rajalliset resurssinsa muille potentiaalisimmille markkinoille.

Fokusoituminen kv-markkinoilla Puolaan, Saksaan sekä Tanskaan ei tullut yllätyksenä, sillä Fellow Finance on jo useaan kertaan aiemmin todennut Saksan ja Puolan olevan lähivuosien potentiaalisimpia kv-markkinoita. Puolassa kuluttajarahoitus tullaan käynnistämään uudelleen heinä-elokuun aikana väliaikaisen korkokaton poistuessa kesäkuun lopussa. Yhtiö myös jatkaa Puolassa tänä vuonna käynnistettyä yritysrahoitustoimintaa. Saksassa kuluttajarahoitus päästään uudelleen käynnistämään uuden paikallisen yhteistyöpankin kanssa arviolta syys-marraskuun aikana. Tanskassa Fellow Finance jatkaa kuluttajarahoituksen välittämistä ja kartoittaa samalla uusien tuotteiden mahdollisuuksia. Kaiken kaikkiaan volyymit kansainvälisiltä markkinoilta jäävät arviomme mukaan tänä vuonna vielä melko pieniksi, ja merkittävämpää kasvua on odotettavissa ensi vuodesta alkaen, kun ulkomaan operaatiot on saatu kunnolla käynnistettyä.

Fellow Financen kasvutarina on alkanut tänä vuonna heräämään vaikean koronavuoden jälkeen. Yhtiön lainavolyymin trendi on osoittanut selvää piristymistä viime kuukausina. Lisäksi alustalle on saatu tänä vuonna kaksi uutta instituutiosijoittajaa, mikä vahvistaa luottamusta myös jatkon suhteen. Näemme Fellow Financen alustaliiketoiminnan matalassa arvostuksessa edelleen nousuvaraa kasvukäänteen edetessä tulevien vuosien aikana. Viimeisin päivityksemme yhtiöstä on luettavissa täältä.

Käy kauppaa. (Fellow Finance)

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 11,1 12,6 14,6
- kasvu-% -22,0% 14,0% 15,7%
Liikevoitto (EBIT) 0,6 0,5 1,6
- EBIT-% 5,5% 3,7% 10,7%
EPS (oik.) -0,12 -0,03 0,12
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -23,6 -132,7 27,7
EV/EBITDA 29,1 35,9 14,3
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

Fellow Finance on vuonna 2013 perustettu Pohjoismaiden suurin joukkorahoitus ja vertaislaina-alusta, joka yhdistää lainaa tarvitsevat kuluttajat ja yritykset tehokkaasti sijoittajien kanssa. Fellow Finance -konsernin muodostavat emoyhtiö Fellow Finance Oyj ja sen täysin omistamat tytäryhtiöt Lainaamo Oy, Fellow Finance Sp. z o.o., Fellow Finance Estonia OÜ ja Fellow Finance Česko s.r.o. Fellow Finance välittää kuluttaja- ja yritysrahoitusta Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Puolassa ja Tsekeissä. Fellow Finance on listattuna Helsingin pörssin First North -kauppapaikalla.