Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Fellow Finance
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 3.80 EUR
Kurssi: 3.33 EUR
Kurssi hetkellä: 4.5.2021 - 6:18

Toistamme Fellow Financen lisää-suosituksen ja nostamme tavoitehintaa 3,8 euroon (aik. 3,2 EUR). Maalis-huhtikuun lainavolyymin kehitys on ollut rohkaisevaa ja olemme tarkistaneet kuluvan vuoden ennustettamme ylöspäin. Samalla viime kuukausien hyvän kehityksen valossa lähivuosille ennustamamme kasvukäänne näyttää aiempaa todennäköisemmältä, vaikka kasvun kulmakertoimeen liittyy yhä epävarmuutta. Kokonaisuudessaan Fellow Financen alustaliiketoiminnan arvostus on edelleen matala ja puoltaa pysymään osakkeen kyydissä vahvistuvan näkymän edessä.

Lainavolyymin trendi on piristynyt selkeästi viime kuukausina

Fellow Financen sivuilta löytyvien tilastojen perusteella sen alustan kautta rahoitettiin yritys- ja vertaislainoja noin 16,3 MEUR:lla huhtikuussa. Koronan runtelemaan vertailukauteen nähden lainavolyymi kasvoi 96 %. Huhtikuu oli maaliskuun jälkeen toinen kuukausi, jolloin lainavolyymi on kasvanut vertailukaudesta koronapandemian puhkeamisen jälkeen. Lainavolyymi kehittyi ennustettamme (13,5 MEUR) paremmin ja trendi näyttäisi nyt viime kuukausien kehityksen perusteella selkeästi parantuneen. Huhtikuun volyymi/työpäivä (0,82 MEUR) nousi tasolle, mitä on nähty viimeksi vuoden 2019 aikana. Käsityksemme mukaan kasvavan lainavolyymin taustalla on sekä kuluttajarahoituksen että yritysrahoituksen piristyneet näkymät. Lisäksi alustan sijoittajapuolella kasvanut instituutioraha on pienentänyt viime vuonna nähtyä pullonkaulaa rahoituksen tarjontapuolella. Nostimme ennusteitamme ja odotamme nyt loppuvuodelle keskimäärin noin 17,1 MEUR:n (aik. 15 MEUR) kk-volyymia asteittain nousevalla trendillä.

Lähivuosille useita kasvun rakennuspalikoita, mutta myös riskejä piisaa

Fellow Financella on käsissään lähivuosille useita kasvuaihioita, joilla yhtiön kasvu voi kiihtyä kohti uuden strategian tavoittelemia tasoja (2023 liikevaihto 23 MEUR ja liikevoitto-% 15 %). Suomessa laskurahoituksen vahva kehitys tukee volyymikasvua, mutta kuluttajalainoissa jarruna toimii syyskuun loppuun asti voimassa oleva 10 %:n korkokatto. Riskinä on myös edelleen sääntelyn jatkuminen, mikä heikentäisi oleellisesti lähivuosien kasvunäkymiä. Sääntelyn ulkopuolella olevat, tänä vuonna lanseerattavat luottokortti ja verkkokaupan osamaksurahoitus tuovat osaltaan helpotusta kuluttajapuolelle. Suomen ulkopuolella Puola ja Saksa ovat lähivuosina potentiaalisimpia markkinoita, joissa volyymeja päästään jälleen kasvattamaan tämän vuoden loppupuolella. Puolassa väliaikainen korkokatto päättyy kesäkuussa ja Saksassa yhteistyö uuden välittäjäpankin kanssa saadaan käyntiin.

Alustaliiketoiminnan matalassa arvostuksessa nousuvaraa kasvukäänteen edetessä

Fellow Financen alustaliiketoiminnan arvostus (2021e-2022e EV/S 1,4x-1,0x) näyttää edelleen matalalta osien summa -laskelmassa, missä Lainaamo arvotetaan sen lainakannan arvoiseksi. Matalan arvostuksen purkautuminen vaatii yhtiöltä näyttöjä lainavolyymin kasvusta sekä strategisten hankkeiden edistymisestä, jotta ensi vuodelle ennustettu kasvun kiihtyminen näyttäisi realistiselta. Viime kuukausien hyvän kehityksen valossa luottamuksemme kasvukäännettä kohtaan on vahvistunut, mikä tukee aiempaa korkeampaa arvostusta. Osakkeessa on edelleen merkittävää nousupotentiaalia, jos arvostus alkaisi jossain vaiheessa heijastella yhtiön taloudellisten tavoitteiden mukaista kehitystä.

Käy kauppaa. (Fellow Finance)

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 11,1 12,6 14,6
- kasvu-% -22,0% 14,0% 15,7%
Liikevoitto (EBIT) 0,6 0,5 1,6
- EBIT-% 5,5% 3,7% 10,7%
EPS (oik.) -0,12 -0,03 0,12
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -23,6 -128,9 26,9
EV/EBITDA 29,1 35,1 14,0
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

Fellow Finance on vuonna 2013 perustettu Pohjoismaiden suurin joukkorahoitus ja vertaislaina-alusta, joka yhdistää lainaa tarvitsevat kuluttajat ja yritykset tehokkaasti sijoittajien kanssa. Fellow Finance -konsernin muodostavat emoyhtiö Fellow Finance Oyj ja sen täysin omistamat tytäryhtiöt Lainaamo Oy, Fellow Finance Sp. z o.o., Fellow Finance Estonia OÜ ja Fellow Finance Česko s.r.o. Fellow Finance välittää kuluttaja- ja yritysrahoitusta Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Puolassa ja Tsekeissä. Fellow Finance on listattuna Helsingin pörssin First North -kauppapaikalla.