Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Fellow Finance
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 3.80 EUR
Kurssi: 3.55 EUR
Kurssi hetkellä: 2.6.2021 - 6:21

Fellow Financen sivuilta löytyvien tilastojen perusteella sen alustan kautta rahoitettiin yritys- ja vertaislainoja noin 16,6 MEUR:lla toukokuussa, mikä oli hyvin linjassa ennusteemme (16,5 MEUR) kanssa. Koronan runtelemaan vertailukauteen nähden lainavolyymi kasvoi 89 %. Toukokuu oli nyt maaliskuun jälkeen kolmas kuukausi, jolloin lainavolyymi on kasvanut vertailukaudesta koronapandemian puhkeamisen jälkeen. Viime kuukausien kehityksen perusteella lainavolyymin trendi on piristynyt selkeästi ja kehitys näyttää menevän odotetusti jatkuvasti asteittain parempaan suuntaan. Näemme Fellow Financen osakkeen arvostuksessa nousuvaraa kasvukäänteen edetessä.

Toukokuun volyymi/työpäivä (0,83 MEUR) oli huhtikuun tavoin selvästi alkuvuotta paremmalla tasolla ja vastaavaa on nähty viimeksi vuoden 2019 aikana. Käsityksemme mukaan kasvavan lainavolyymin taustalla ovat sekä kuluttajarahoituksen että yritysrahoituksen piristyneet näkymät. Lisäksi alustan sijoittajapuolella kasvanut instituutioraha on pienentänyt viime vuonna nähtyä pullonkaulaa rahoituksen tarjontapuolella. Odotamme loppuvuodelle keskimäärin 17,1 MEUR:n kk-volyymia asteittain nousevalla trendillä.

Fellow Financella on käsissään lähivuosille useita kasvuaihioita, joilla yhtiön kasvu voi kiihtyä kohti uuden strategian tavoittelemia tasoja (2023 liikevaihto 23 MEUR ja liikevoitto-% 15 %). Suomessa laskurahoituksen vahva kehitys tukee volyymikasvua, mutta kuluttajalainoissa jarruna toimii syyskuun loppuun asti voimassa oleva 10 %:n korkokatto. Riskinä on myös edelleen sääntelyn jatkuminen, mikä heikentäisi oleellisesti lähivuosien kasvunäkymiä. Sääntelyn ulkopuolella olevat, tänä vuonna lanseerattavat luottokortti ja verkkokaupan osamaksurahoitus tuovat osaltaan helpotusta kuluttajapuolelle.

Suomen ulkopuolella Puola ja Saksa ovat lähivuosina potentiaalisimpia markkinoita, joissa volyymeja päästään jälleen kasvattamaan tämän vuoden loppupuolella. Puolassa väliaikainen korkokatto päättyy kesäkuussa ja kuluttajalainojen välitys päästään käynnistämään heinä-elokuun aikana. Saksassa yhteistyö uuden välittäjäpankin kanssa saadaan käyntiin syys-marraskuun aikana. Merkittävämpää kasvua kv-markkinoilta on odotettavissa kuitenkin aikaisintaan ensi vuoden aikana.

Käy kauppaa. (Fellow Finance)

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 11,1 12,6 14,6
- kasvu-% -22,0% 14,0% 15,7%
Liikevoitto (EBIT) 0,6 0,5 1,6
- EBIT-% 5,5% 3,7% 10,7%
EPS (oik.) -0,12 -0,03 0,12
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -23,6 -137,4 28,7
EV/EBITDA 29,1 36,9 14,8
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

Fellow Finance on vuonna 2013 perustettu Pohjoismaiden suurin joukkorahoitus ja vertaislaina-alusta, joka yhdistää lainaa tarvitsevat kuluttajat ja yritykset tehokkaasti sijoittajien kanssa. Fellow Finance -konsernin muodostavat emoyhtiö Fellow Finance Oyj ja sen täysin omistamat tytäryhtiöt Lainaamo Oy, Fellow Finance Sp. z o.o., Fellow Finance Estonia OÜ ja Fellow Finance Česko s.r.o. Fellow Finance välittää kuluttaja- ja yritysrahoitusta Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Puolassa ja Tsekeissä. Fellow Finance on listattuna Helsingin pörssin First North -kauppapaikalla.