Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Finanssivalvonta tiedotti tiistaina, ettei se jatka pankkeja koskevaa suositusta voitonjaosta pidättäytymiseksi syyskuun 2021 jälkeen. Tiedote on on odotetusti yhdenmukainen EKP:n perjantaina julkaiseman linjauksen kanssa. Aiempi kommenttimme aiheesta on luettavissa täältä.

Seuraamistamme pankeista Finanssivalvonnan suorassa valvonnassa ovat Aktia, Evli sekä OmaSp ja pidämme todennäköisenä, että yhtiöiltä tullaan saamaan lähiaikoina tieto jakamatta olevien osinkojen maksamisesta. Aktian yhtiökokous on valtuuttanut yhtiön hallituksen jakamaan tilikaudelta 2020 enintään 0,43 euron osingon. Tilikauden 2019 osingot Aktia jakoi tammikuussa 2021. Evlillä on jakamatta osinkoa 0,73 euroa viime tilikaudelta. OmaSp:llä osinkoa on puolestaan jakamatta yhteensä 0,30 euroa, mikä pitää sisällään tilikauden 2020 osingon (0,24 euroa) sekä 0,06 euron lisäosingon tilikaudelta 2019. 

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Aktia Pankki on vuonna 1825 perustettu suomalainen finanssikonserni, joka tarjoaa asiakkailleen yksilöllisiä ratkaisuja laajasta pankki-, varainhoito- ja henkivakuutuspalveluiden valikoimastaan. Konsernin maantieteelliseen toiminta-alueeseen kuuluvat Suomen rannikko, pääkaupunkiseutu ja sisämaan kasvukeskukset.