Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli toukokuussa 132 MEUR ja se kasvoi 4 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ilman yritysostoja kasvu oli vastaavasti 2 %. Koko alan kasvu on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluiden kasvuun, joka vastasi noin 85 %:sta alan liikevaihdosta toukokuussa. Toukokuun henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli 113 MEUR ja se kasvoi 5 % vuoden takaisesta.

Henkilöstövuokrauspalveluiden kuukausitason liikevaihdon kehitys


Lähde: Henkilöstöpalveluyritysten liitto, Inderes

Kuukausitasolla liikevaihdon kasvun kehitys ei ole tasaista, kuten yllä olevasta kuvasta nähdään. Sen takia kasvua on mielekästä seurata vuositasolla, sillä mielestämme se antaa paremman kuvan markkinan kehityksestä. Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto kasvoi 0,7 % edelliskuukaudesta 1 264 MEUR:oon.

Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisten 12kk:n liikevaihdon kehitys

20 suurimman yhtiön henkilöstövuokrauspalveluiden lukuja tulkittaessa on huomioitava, että näiden yhtiöiden kasvu heijastelee markkinakasvun lisäksi epäorgaanista kasvua. Suurimmat yhtiöt ovat olleet viimeisen vuoden aikana aktiivisia yrityskaupparintamalla, mikä tekee orgaanisen markkinakasvun arvioinnista haastavaa. Toukokuun luvut ovat kuitenkin alkuvuoden tapaan suhdannetilanne huomioiden hyvällä tasolla, eikä talouskasvun hidastuminen ole heijastunut voimakkaasti henkilöstövuokrausmarkkinaan. Luvut myös indikoivat kokonaismarkkinan kehityksen olleen edelleen yhtiöiden kasvun kannalta kohtuullisen hyvää. Henkilöstöpalvelualan kasvu on relevanttia seurannassamme olevista yhtiöistä VMP:lle, Enersenselle sekä Noho Partnersin tytäryhtiölle Smilelle, jotka ovat myös HPL:n alan 20 suurimman yrityksen listalla.

VMP on suomalainen henkilöstöpalveluyritys, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen valikoiman henkilöstövuokrauksen, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen sekä itsensätyöllistämisen palveluita. VMP auttaa yrityksiä ja ihmisiä menestymään muuttuvassa työelämässä.