Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli kesäkuussa 134 MEUR ja se kasvoi 2 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ilman yritysostoja kasvu oli vastaavasti vajaa prosentin. Koko alan kasvu on linkittynyt vahvasti henkilöstövuokrauspalveluiden kasvuun, jonka osuus oli noin 86 % alan liikevaihdosta kesäkuussa. Kesäkuun henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli 116 MEUR ja se kasvoi 3 % vuoden takaisesta.

Henkilöstövuokrauspalveluiden kuukausitason liikevaihdon kehitys

Kuukausitasolla liikevaihdon kasvun kehitys ei ole tasaista, kuten yllä olevasta kuvasta nähdään. Sen takia kasvua on mielekästä seurata vuositasolla, sillä mielestämme se antaa paremman kuvan markkinan kehityksestä. Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto kasvoi 0,6 % edelliskuukaudesta 1 272 MEUR:oon.

Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisten 12kk:n liikevaihdon kehitys


Lähde: Henkilöstöpalveluyritysten liitto, Inderes

20 suurimman yhtiön kesäkuun liikevaihdon kehitys on linjassa odotuksiemme kanssa, jonka mukaan henkilöstöpalvelumarkkinan kasvu jää tänä vuonna maltilliseksi. Luvut ovat myös linjassa talousindikaattorien piirtämän hidastuvan talouskasvunäkymän kanssa. Siten, ylläpitääkseen liikevaihdon kasvua, toimialan yhtiöiden on arviomme mukaan jatkettava alalla viime vuosina nähtyä aktiivista konsolidaatiota. Henkilöstöpalvelualan kasvu on relevanttia seurannassamme olevista yhtiöistä VMP:lle, Enersenselle sekä Noho Partnersin tytäryhtiölle Smilelle, jotka ovat myös HPL:n alan 20 suurimman yrityksen listalla. 

Enersense on vaativiin teollisuuden projekteihin erikoistunut rekrytoinnin ja resurssienhallinnan asiantuntija. Yhtiö hallitsee erityisesti suuret teollisuuden rakennustyömaat ja tuotantolaitosten huoltoprojektit.