Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli elokuussa noin 115 MEUR ja se laski 20 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Koko toimialan kehitys on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluihin, jotka vastasivat lähes 87 %:sta alan liikevaihdosta elokuussa. Elokuussa henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli noin 100 MEUR ja se laski 19,5 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Henkilöstövuokrauspalveluiden kuukausitason liikevaihdon kehitys

Lähde: Henkilöstöpalveluyritysten liitto, Inderes

Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto laski elokuussa 1,8 % edellisestä kuukaudesta 1200 MEUR:oon. Vastaavasti tammi-elokuun kokonaisliikevaihto (1-8’20: 749 MEUR) oli noin 16 % vertailukauden tasoa matalampi.

Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisten 12 kk:n liikevaihdon kehitys

Lähde: Henkilöstöpalveluyritysten liitto, Inderes

Elokuun luvut osoittavat markkinan elpymisen olleen kohtuullisen hyvässä vauhdissa kesän lopulla. Elpymisen kannalta olennaista on tällä hetkellä koronapandemian todennäköisesti käynnissä oleva toinen aalto ja sen vaikutus talouskehitykseen sekä sitä kautta työvoiman kysyntään. Koronatilanteen tämänhetkinen kehitys ja elokuun tietyt kausiluonteisuustekijät huomioiden pidämme mahdollisena, että markkinan toipumisen kulmakerroin hieman loivenisi loppuvuoden aikana.

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Meillä on 30 vuoden kokemus henkilöstöpalvelualalla toimimisesta, ja olemme tänä päivänä yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Tämän lisäksi olemme ainoa alan yritys Suomessa, joka tarjoaa henkilöstöpalvelun, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen ohella myös kevytyrittämisen palveluita.