Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli toukokuussa 115 MEUR ja se kasvoi noin 22 % vuodentakaisesta. Koko toimialan kehitys on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluihin, jotka vastasivat noin 86 %:sta alan liikevaihdosta. Toukokuussa henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli noin 99 MEUR:ssa. Tämä vastaa 23 %:n kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, mutta noin 13 % matalampaa tasoa suhteessa vuoden 2019 toukokuuhun.

Liikevaihdon kehitykseen heijastuvat tavanomaisesti tietyt kausiluonteiset tekijät, minkä takia liikevaihdon kehitystä on mielestämme mielekkäämpää seurata vuositasolla. Tällä hetkellä voimakkaampi taustalla vaikuttava tekijä on kuitenkin koronapandemia ja sen vaikutukset alan toimijoiden kysyntään, minkä takia seuraamme myös kuukausitason kehityksen trendiä. Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto oli toukokuussa noin 1105 MEUR ja kasvoi kuukausitasolla 1,7 % vertailukauden heikkoudesta johtuen.

Toukokuun lukujen suhteellisen voimakas kasvu vuoden takaiseen nähden ei ollut yllätys talouden positiivinen vire sekä heikko vertailukohta huomioiden. Lähikuukausien kehitystä tukee todennäköisesti tietyt kausiluonteiset tekijät, talouden elpyminen ja asteittain keventyneet ravintola-alan rajoitukset. Markkinakysynnän elpyessä pandemiaa edeltänyt työvoimapula nostaa jälleen päätään ja käsityksemme mukaan joillain asiakasaloilla työvoiman saaminen on jo haastavaa. Toukokuun luvut olivat hyvin linjassa odotuksiemme kanssa eivätkä ne aiheuta välittömiä ennustemuutospaineita Eezyn ennusteisiimme. 

 

Analyytikko / Kirjoittaja

Aapeli Pursimo

Aapeli Pursimo

Analyytikko

Lisätiedot

Eezy on vuonna 1988 perustettu henkilöstöpalveluyritys, joka tarjoaa laajan kattauksen henkilöstöpalveluita Suomessa valtakunnallisesti. Yhtiön liiketoiminta jakautuu kahteen palvelualueeseen, jotka ovat Henkilöstöpalvelut ja Asiantuntijapalvelut. Yhtiön tulovirrat muodostuvat kuitenkin neljästä erikseen raportoitavasta komponentista, jotka ovat Henkilöstöpalvelut liiketoiminta-alueen alle lukeutuvat Henkilöstövuokraus, Franchise-maksut, ja Kevytyrittäjäpalvelut sekä Asiantuntijapalvelut. Yhtiö toimii pääsääntöisesti Suomessa.