Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli syyskuussa 115 MEUR ja se laski noin 14 % vuodentakaisesta. Koko toimialan kehitys on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluihin, jotka vastasivat noin 87 %:sta alan liikevaihdosta syyskuussa. Syyskuussa henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli noin 100 MEUR ja se laski 14 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.


Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto laski syyskuussa 1,2 % edellisestä kuukaudesta 1186 MEUR:oon. Vastaavasti tammi-syyskuun kokonaisliikevaihto (1-9’20: 848 MEUR) oli noin 16 % vertailukauden tasoa matalampi.

Syyskuun luvut osoittavat kysynnän toipumisen jatkuneen pandemian aiheuttamasta romahduksesta syksyn alkaessa. Elpymisen jatkumisen kannalta keskiössä on nyt käynnissä oleva pandemian toinen aalto, sen kesto ja vaikutus talouskehitykseen. Pidämme todennäköisenä, että markkinan toipumisen kulmakerroin loivenee loppuvuoden aikana, mihin viittaa myös kyselyyn osallistuneiden odotukset. Vastaajat odottavat Q4’20:lla noin 15 %:n liikevaihdon laskua suhteessa vertailukauteen. Tämä on linjassa ennusteidemme kanssa.

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Meillä on 30 vuoden kokemus henkilöstöpalvelualalla toimimisesta, ja olemme tänä päivänä yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Tämän lisäksi olemme ainoa alan yritys Suomessa, joka tarjoaa henkilöstöpalvelun, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen ohella myös kevytyrittämisen palveluita.