Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli huhtikuussa 123 MEUR ja se kasvoi peräti 9 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Koko alan kasvu on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluiden kasvuun, joka vastasi noin 85 %:sta koko alan liikevaihdosta huhtikuussa. Huhtikuun henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli 104 MEUR ja se kasvoi 8 % vuoden takaisesta.

Kuukausitasolla liikevaihdon kasvun kehitys ei ole tasaista, kuten yllä olevasta kuvasta nähdään. Sen takia kasvua on mielekästä seurata vuositasolla, sillä mielestämme se antaa paremman kuvan markkinan kehityksestä. Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto kasvoi 0,9 %:n edelliskuukaudesta 1 255 MEUR:oon.

20 suurimman yhtiön lukuja tulkittaessa on huomioitava, että näiden yhtiöiden kasvu heijastelee markkinakasvun lisäksi epäorgaanista kasvua. Suurimmat yhtiöt ovat olleet viimeisen vuoden aikana aktiivisia yrityskaupparintamalla, joka tekee orgaanisen markkinakasvun arvioinnista haastavaa. Huhtikuun luvut ovat kuitenkin maaliskuun tavoin hyvät ja ne indikoivat mielestämme kokonaismarkkinan kehityksen olleen edelleen yhtiöiden kasvun kannalta vähintäänkin kohtuullisen hyvää. Henkilöstöpalvelualan kasvu on relevanttia seurannassamme olevista yhtiöistä VMP:lle, Enersenselle sekä Noho Partnersin tytäryhtiölle Smilelle, jotka ovat myös HPL:n alan 20 suurimman yrityksen listalla. 

VMP on suomalainen henkilöstöpalveluyritys, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen valikoiman henkilöstövuokrauksen, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen sekä itsensätyöllistämisen palveluita. VMP auttaa yrityksiä ja ihmisiä menestymään muuttuvassa työelämässä.