Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli marraskuussa 111 MEUR ja se laski noin 19 % vuodentakaisesta. Koko toimialan kehitys on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluihin, jotka vastasivat noin 85 %:sta alan liikevaihdosta. Marraskuussa henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli noin 94 MEUR ja se laski vajaa 20 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto laski marraskuussa 1,8 % edellisestä kuukaudesta 1144 MEUR:oon. Vastaavasti tammi-marraskuun kokonaisliikevaihto (1-11’20: 1038 MEUR) oli noin 17 % vertailukauden tasoa matalampi.

Marraskuun luvut osoittavat kysynnän toipumisen pandemian aiheuttamasta romahduksesta polkeneen paikallaan vuoden 2020 lopulla. Tämä on linjassa odotuksiemme kanssa, sillä odotimme pandemian toisen aallon heikentävän markkinan kehitystä. Näin ollen marraskuun luvut eivät aiheuta ennustemuutospaineita Eezyn tai Enersensen Staff leasing -segmentin ennusteisiimme, jotka odottavat yhtiökohtaisten tekijöiden (esim. liikevaihdon jakauma asiakasaloittain) vuoksi hieman kokonaismarkkinaa suurempaa liikevaihdon laskua vuoden lopulla.

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Meillä on 30 vuoden kokemus henkilöstöpalvelualalla toimimisesta, ja olemme tänä päivänä yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Tämän lisäksi olemme ainoa alan yritys Suomessa, joka tarjoaa henkilöstöpalvelun, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen ohella myös kevytyrittämisen palveluita.