Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli helmikuussa 97 MEUR ja se laski 14 % vuodentakaisesta. Koko toimialan kehitys on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluihin, jotka vastasivat lähes 83 %:sta alan liikevaihdosta. Helmikuussa henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli noin 80 MEUR ja se laski lähes 18 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Liikevaihdon kehitykseen heijastuvat tavanomaisesti tietyt kausiluonteiset tekijät, mutta tätäkin voimakkaampi tekijä on tällä hetkellä koronapandemia. Tästä huolimatta liikevaihdon kehitystä on mielestämme mielekkäämpää seurata vuositasolla. Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto oli helmikuussa noin 1269 MEUR ja laski kuukausitasolla 1,9 %. Vastaavasti vuoden takaiseen nähden lasku oli 18 %.

Helmikuun luvut viitoittavat toimialan kysynnän laskeneen vuoden 2020 lopun tasosta kuluvan vuoden alussa. Tämä on tavanomaista alkuvuoden kausiluonteisuus huomioiden. Kokonaistilannetta heikentää luonnollisesti myös pandemian aiheuttama kysynnän voimakas lasku, joka vaikuttaa merkittävimmin rajoitustoimista kärsivällä Horeca-sektorilla. Helmikuun luvut eivät aiheuta ennustemuutospaineita Eezyn tai Enersensen Staff leasing -segmentin ennusteisiimme, jotka odottavat yhtiökohtaisten tekijöiden (mm. liikevaihdon jakauma asiakasaloittain) vuoksi hieman kokonaismarkkinaa suurempaa liikevaihdon laskua vuoden 2021 ensimmäiseltä neljännekseltä.  

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Eezy on vuonna 1988 perustettu henkilöstöpalveluyritys, joka tarjoaa laajan kattauksen henkilöstöpalveluita Suomessa valtakunnallisesti. Yhtiön liiketoiminta jakautuu kahteen palvelualueeseen, jotka ovat Henkilöstöpalvelut ja Asiantuntijapalvelut. Yhtiön tulovirrat muodostuvat kuitenkin neljästä erikseen raportoitavasta komponentista, jotka ovat Henkilöstöpalvelut liiketoiminta-alueen alle lukeutuvat Henkilöstövuokraus, Franchise-maksut, ja Kevytyrittäjäpalvelut sekä Asiantuntijapalvelut. Yhtiö toimii pääsääntöisesti Suomessa.