Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli heinäkuussa noin 109 MEUR ja se laski lähes 23 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Koko toimialan kehitys on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluihin, jotka vastasivat 89 %:sta alan liikevaihdosta heinäkuussa. Heinäkuussa henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli noin 97 MEUR ja se laski reilu 21,5 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Suhteessa edelliseen kuukauteen tyypillisesti kausiluonteisesti vahvemman heinäkuun kokonaismarkkinan kehitys oli melko vakaata (+1 %), mutta henkilöstövuokraus kasvoi (+4 %).

 

 

Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto laski heinäkuussa 2 % edellisestä kuukaudesta 1222 MEUR:oon. Vastaavasti tammi-heinäkuun kokonaisliikevaihto (1-7’20: 648 MEUR) on lähes 16 % vertailukauden tasoa matalampi.

 

HPL:n katsauksen mukaan suhdannebarometrin vastaajat arvioivat myynnin pohjakosketuksen osuvan syyskuulle ja syksyn edetessä myyntinäkymien näyttävän valoisammilta. Elpymisen kannalta keskiössä on arviomme mukaan edelleen koronapandemian mahdollinen toinen aalto ja sen uhan vaikutus kuluttajiin ja etenkin teollisuuden aktiviteettiin. Heinäkuun luvut olivat linjassa odotuksiemme kanssa, eivätkä ne aiheuta välittömiä ennustemuutospaineita Eezyn tai Enersensen ennusteisiimme. Lisäksi huomioitavaa on, että Enersensen Empower-yrityskaupan myötä henkilöstövuokrauksen merkitys yhtiön liiketoiminnalle jää suhteellisen pieneksi (noin 7 % 2021e liikevaihdosta).

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Meillä on 30 vuoden kokemus henkilöstöpalvelualalla toimimisesta, ja olemme tänä päivänä yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Tämän lisäksi olemme ainoa alan yritys Suomessa, joka tarjoaa henkilöstöpalvelun, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen ohella myös kevytyrittämisen palveluita.