Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli lokakuussa 137 MEUR ja se kasvoi 4 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ilman yritysostoja kasvu oli kuitenkin vain 1,7 %. Koko alan kasvu on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluiden kasvuun, joka vastasi 86 %:sta alan liikevaihdosta lokakuussa. Lokakuussa henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli 119 MEUR ja se kasvoi reilu 5 % vuoden takaisesta.

Kuukausitasolla liikevaihdon kasvun kehitys ei ole tasaista, kuten yllä olevasta kuvasta nähdään. Sen takia kasvua on mielekästä seurata vuositasolla, sillä mielestämme se antaa paremman kuvan markkinan kehityksestä. Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto kasvoi vajaan 1 %:n edelliskuukaudesta 1 316 MEUR:oon.

20 suurimman yhtiön lokakuun liikevaihdon luvut osoittavat alkusyksyn aikana nähdyn vakaan ja maltillisen kasvun jatkuneen odotustemme mukaisesti. Luvut myös osoittavat edelleen, että lyhyellä tähtäimellä yhtiöiden on jatkettava aktiivista toimintaa yritysostorintamalla pysyäkseen selvällä kasvu-uralla. Henkilöstöpalvelualan kasvu on relevanttia seurannassamme olevista yhtiöistä Eezylle (aik. VMP) ja Enersenselle, jotka ovat myös HPL:n alan 20 suurimman yrityksen listalla.

Eezy on Suomen monipuolisin henkilöstöpalveluja tarjoava yritys, joka tuntee työelämän Hangosta Utsjoelle ja työllistää noin 30 000 ihmistä. Vuonna 2018 yhteenlaskettu liikevaihtomme oli noin 300 miljoonaa euroa, ja kasvumme jatkuu. Tavoitteenamme on olla markkinajohtaja Suomessa vuoteen 2022 mennessä. Eezyn arvoja ovat rohkeus, kunnioitus, ammattimaisuus ja positiivisuus.