Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) liikevaihtotiedustelun mukaan alan 20 suurimman yrityksen liikevaihto oli lokakuussa 137 MEUR ja se kasvoi 4 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Ilman yritysostoja kasvu oli kuitenkin vain 1,7 %. Koko alan kasvu on vahvasti linkittynyt henkilöstövuokrauspalveluiden kasvuun, joka vastasi 86 %:sta alan liikevaihdosta lokakuussa. Lokakuussa henkilöstövuokrauspalveluiden liikevaihto oli 119 MEUR ja se kasvoi reilu 5 % vuoden takaisesta.

Kuukausitasolla liikevaihdon kasvun kehitys ei ole tasaista, kuten yllä olevasta kuvasta nähdään. Sen takia kasvua on mielekästä seurata vuositasolla, sillä mielestämme se antaa paremman kuvan markkinan kehityksestä. Henkilöstövuokrauspalveluiden edellisen 12 kuukauden liikevaihto kasvoi vajaan 1 %:n edelliskuukaudesta 1 316 MEUR:oon.

20 suurimman yhtiön lokakuun liikevaihdon luvut osoittavat alkusyksyn aikana nähdyn vakaan ja maltillisen kasvun jatkuneen odotustemme mukaisesti. Luvut myös osoittavat edelleen, että lyhyellä tähtäimellä yhtiöiden on jatkettava aktiivista toimintaa yritysostorintamalla pysyäkseen selvällä kasvu-uralla. Henkilöstöpalvelualan kasvu on relevanttia seurannassamme olevista yhtiöistä Eezylle (aik. VMP) ja Enersenselle, jotka ovat myös HPL:n alan 20 suurimman yrityksen listalla.

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Meillä on 30 vuoden kokemus henkilöstöpalvelualalla toimimisesta, ja olemme tänä päivänä yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Tämän lisäksi olemme ainoa alan yritys Suomessa, joka tarjoaa henkilöstöpalvelun, rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen ohella myös kevytyrittämisen palveluita.