Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Yhtiö: Huhtamäki
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 44.00 EUR
Kurssi: 41.93 EUR
Kurssi hetkellä: 22.7.2021 - 8:59

Huhtamäki julkisti Q2-raporttinsa tänään kello 8:30. Yhtiön operatiivinen Q2-tulos oli vertailukautta ja odotuksia selvästi parempi, kun pelätty kulujen nousu päässytkään nirhaamaan kannattavuutta. Kommenttinsa kuluvan vuoden näkymistä yhtiö toisti odotetusti. Odotamme tänään Huhtamäelle positiivista kurssireaktiota suhteessa yleiseen markkinaan odotuksia jopa melko selvästi vahvempien Q2-numeroiden ansiosta.

Huhtamäen liikevaihto kohosi Q2:lla koronapohjista 10 % 877 MEUR:oon, mikä alitti lievästi meidän selvästi konsensuksen yläpuolella olleen ennusteemme. Vertailukelpoinen liikevaihdon kasvu pomppasi myös väkevästi koronapohjiin peilattuna 14 %:iin. Tämä heijastelee noutoruokapakkausten asteittaista toipumista pandemiasta ja kaupoissa myytävän ruoan pakkausten pääosin hyvänä pysynyttä kysyntää. Kehittyvillä markkinoilla vertailukelpoinen kasvu oli peräti 20 %, mikä oli selvä positiivinen yllätys, kun huomioidaan esimerkiksi Intian ja monen muun kehittyvän maan vaikea koronatilanne. Raportoitua kasvua rokottivat sinänsä odotetusti edelleen melko selvästi valuutat. Huomionarvoista liikevaihtorivillä oli, että pandemiasta tuntuvasti kärsinyt Food Service E-A-O:n liikevaihto jäi Q2:lla enää vain niukasti Q2’19:n liikevaihdosta ja ylitti Q2’18:n tason.  

Oikaistua liikevoittoa Huhtamäki teki Q2:lla 80 MEUR. Operatiivinen tulos parani vertailukaudesta noin 14 % ja ylitti meidän ja konsensuksen ennusteet varsin selvästi. Huhtamäki saavutti Q2:lla 9,1 %:n oikaistun liikevoittomarginaalin, mikä oli merkittävästi kustannusinflaatiopelkojen painamia odotuksia parempi taso. Huhtamäki onnistuikin neutraloimaan inflaation erinomaisesti etenkin hinnoittelun ja tehostustoimien kautta. Divisioonatasolla kulujen nousu ja kysyntähaasteet puraisivat odotetusti Flexible Packagingin tulosta ja myös Fiber Packaging jäi lievästi ennusteista inflaation takia. Food Service E-A-O ylitti kuitenkin ennusteemme etenkin myynnin palautumisen ansiosta ja North American lyöntiä edes kulujen nousu ei pysäyttänyt vaan yksikkö puski jälleen loistavan marginaalin (Q2: EBIT-% 13,0 %).  Raportoituihin lukuihin Huhtamäki kirjasi Q2:lle 4,9 MEUR:n kulut yritysostoihin ja tehostukseen liittyen, mitä ei ollut meidän ja konsensuksen ennusteissa. Kertaerien vaikutus kokonaisuudelle oli kuitenkin pieni. Rahoituskuluissa ja veroissa ei ollut isoja yllätyksiä. Siten Huhtamäen Q2:n 0,50 euron EPS ylitti kertakuluista huolimatta meidän ja markkinan ennusteet selvällä marginaalilla.

Huhtamäki toisti Q2-raportissaan tilinpäätöksensä yhteydessä kuluvalle vuodelle näkymät, joiden mukaan konsernin liiketoimintaedellytysten odotetaan parantuvan tänä vuonna, vaikka toimintaympäristössä onkin edelleen epävakautta. Vakaassa taloudellisessa asemassa oleva yhtiö jatkaa aktiivisesti kasvumahdollisuuksien kartoittamista. Tämä oli täysin odotusten mukaista. Kustannusinflaatiota yhtiö ei nostanut raportissa korostetusti esiin, vaikka paine ei välttämättä vielä täysin ohi olekaan. Lisäksi Q2:n suoritus oli toki Huhtamäeltä väkevä ja markkinoita helpottava näyttö kyvystä hallita tilannetta.

Käy kauppaa. (Huhtamäki)

Analyytikko / Kirjoittaja

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 3 301,8 3 493,9 3 715,0
- kasvu-% -2,9% 5,8% 6,3%
Liikevoitto (EBIT) 265,3 312,3 351,0
- EBIT-% 8,0% 8,9% 9,4%
EPS (oik.) 1,94 2,05 2,27
Osinko 0,92 0,95 1,00
P/E (oik.) 21,7 20,5 18,5
EV/EBITDA 11,4 10,7 9,7
Osinkotuotto-% 2,2% 2,3% 2,4%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Huhtamäki on vuonna 1920 perustettu maailmanlaajuisesti toimiva noutoruoka ja elintarvikkepakkaus ratkaisujen toimittaja. Huhtamäki toimittaa ratkaisujaan miljardille kuluttajalle ja yritykselle ympäri maailman. Huhtamäki tarjoaa käyttötarkoituksen mukaisesti suunniteltuja pakkauksia ruoalle ja juomalle, lemmikkieläinten ruoalle sekä hygienia- ja kodinhoitotuotteille. Huhtamäki-konsernin pääkonttori on Espoossa.