Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Huhtamäki
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 44.00 EUR
Kurssi: 41.39 EUR
Kurssi hetkellä: 19.7.2021 - 7:17

Huhtamäki julkistaa torstaina kello 8:30 Q2-tuloksensa, jonka odotetaan kohonneen kustannusinflaation takia vain lievästi vertailukauden koronapohjista. Abstraktit näkymät yhtiö tulee arviomme mukaan toistamaan, joskin emme yllättyisi, mikäli yhtiö indikoisi markkinakommenteissaan kustannusinflaation luoman marginaalipaineen jatkuvan Q3:lla. Emme kuitenkaan odota kustannusinflaatiosta pitkäaikaista ongelmaa yhtiölle, joten Huhtamäen 44,00 euron tavoitehintamme ja lisää-suosituksemme säilyvät ennallaan.

Arviomme mukaan Huhtamäen toimintaympäristö on pysynyt Q2:lla Q1:n kaltaisena, kun koronasta kärsinyt noutoruokapuoli (noin 40 % liikevaihdosta) on jatkanut toipumistaan ja toisaalta elintarvikepakkausten menekki on säilynyt pääosin hyvänä. Tätä kysyntäkuvaa, myyntihintojen korotuksia ja valuutoista (etenkin vahvempi EUR/USD) yhä raportoituun liikevaihtoon kumpuavaa vastatuulta peilaten ennustamme Huhtamäen liikevaihdon kasvaneen Q2:lla koronakuopan pohjalla olleesta vaisusta vertailuluvusta 11 % 882 MEUR:oon. Ennusteemme on konsensuksen ylälaita. Divisioonista selkein kasvaja on erittäin matalia vertailulukuja vastaan hyökkäävä Food Service Europa-Asia-Oseania.

Huhtamäen liikevoiton ennustamme olleen Q1:llä 72 MEUR, mikä ylittää lievästi vaisun vertailuluvun ja alittaa niukasti konsensuksen. Arviomme mukaan tuloskertymää tukevat yhä suotuisa tuotemix, yhtiön tehostustoimet ja volyymikasvu, mutta raaka-ainehintojen (ml. polymeerit, kartonki, kierrätyspaperi) selvän nousun ja valuuttojen takia odotamme kannattavuuden jääneen Q2’20:stä. Divisioonista ennustamme yhtiön tulosmoottorin roolin pandemian aikana ottaneen North American tehneen jälleen erinomaisen kannattavuuden kustannusinflaatiosta huolimatta. Food Service E-A-O:n ja Flexible Packgingin odotamme jääneen kysyntärasitteiden ja kustannusinflaation takia vaisuille marginaalitasoille. Fiber Packagingin marginaali on arviomme mukaan ollut keräyspaperin hinnan nousun ansiosta ollut paineessa, mutta odotamme yksikön yltäneen volyymikasvun ansiosta vakaaseen tulokseen. Ennusteissamme ei ole kertaeriä, mutta yhtiön viime vuonna aloittamat tehostustoimet ovat voineet jatkua vielä Q2:lla eivätkä pienet kertakulut olisi yllättäviä. Normaalien rahoituskulujen ja verojen jälkeinen EPS-ennusteemme on sentin konsensuksen alapuolella 0,46 eurossa.

Huhtamäki antoi tilinpäätösraportissaan kuluvalle vuodelle näkymät, joiden mukaan konsernin liiketoimintaedellytysten odotetaan parantuvan tänä vuonna, vaikka toimintaympäristössä onkin edelleen epävakautta. Odotamme yhtiön toistavan nämä näkymät, sillä arvioimme noutoruokasegmentin kysynnän jatkavan palautumistaan, kun koronarajoituksia höllätään. Näin ollen USA:ssa kysynnän pitäisi arviomme mukaan olla pian jo melko normaalia ja Euroopassakin odotamme tilanteen parantuvan. Toisaalta emme yllättyisi, jos yhtiö viittaisi näkymissään tai kommenteissaan H1:n aikana nousseen kulutason aiheuttavan marginaalirasitteita vielä H2:lla. Kustannuspiikin takia Huhtamäen lähikvartaalien ennusteissamme voi olla lieviä laskupaineita, mutta arviomme mukaan piristyvä kysyntä, viiveellä nousevat hinnat ja toimitusketjujen pullonkaulojen aukeaminen normalisoivat marginaaleja viimeistään ensi vuonna. Näin ollen emme näe tilannetta osakkeen kannalta dramaattisena ja pidämme nykyistä osakkeen nykyistä arvostustasoa (2022e: P/E 18x) hyvänä tilaisuutena hypätä laatunsa osoittaneen Huhtamäen kyytiin. 

 

Käy kauppaa. (Huhtamäki)

Analyytikko / Kirjoittaja

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 3 301,8 3 493,9 3 715,0
- kasvu-% -2,9% 5,8% 6,3%
Liikevoitto (EBIT) 265,3 312,3 351,0
- EBIT-% 8,0% 8,9% 9,4%
EPS (oik.) 1,94 2,05 2,27
Osinko 0,92 0,95 1,00
P/E (oik.) 21,7 20,2 18,2
EV/EBITDA 11,4 10,6 9,6
Osinkotuotto-% 2,2% 2,3% 2,4%
Uusimmat ennusteet

Huhtamäki on vuonna 1920 perustettu maailmanlaajuisesti toimiva noutoruoka ja elintarvikkepakkaus ratkaisujen toimittaja. Huhtamäki toimittaa ratkaisujaan miljardille kuluttajalle ja yritykselle ympäri maailman. Huhtamäki tarjoaa käyttötarkoituksen mukaisesti suunniteltuja pakkauksia ruoalle ja juomalle, lemmikkieläinten ruoalle sekä hygienia- ja kodinhoitotuotteille. Huhtamäki-konsernin pääkonttori on Espoossa.