Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Yhtiö: Incap
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 20.00 EUR
Kurssi: 18.55 EUR
Kurssi hetkellä: 27.8.2020 - 5:49

Incap julkisti eilen Q2-raporttinsa. Yhtiön suoritus oli haastavaan toimintarakoon erittäin vakuuttava ja jälleen mainio osoitus ryhdikkäässä asennossa olevan koneiston tuloksentekokyvystä. Incap päivitti myös koko vuoden ohjeistuksensa, mikä poisti terävimpiä H2-suoritustason yllä olleita riskipiikkejä. Arvostus on yhä järkevä, emmekä näe syitä yhtiön kannattavaa kasvua tarjoavan sijoitusprofiilin hylkäämiselle. Täten toistamme lisää-suosituksemme, mutta tarkistamme tavoitehintamme ennustenostojen myötä 20,00 euroon (aik. 14,00 euroa).

Lähtökohdat huomioiden hämmästyttävä suoritus

Incapin liikevaihto kasvoi Q2:lla 21 % 22,6 MEUR:oon. Kasvu oli puhtaasti AWS-yrityskaupan vetämää, sillä orgaaniset toimitusvirrat laskivat odotetusti Intian kuukauden mittaisen täyssulun ja sen seurauksena syntyneiden tuotantojättämien ajamana. Suurempaa dramatiikkaa kutistuneisiin tilausvirtoihin ei arviomme mukaan kuitenkaan liity, sillä käsityksemme mukaan yhtiön asiakaskohtaisissa markkinaosuuksissa ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia. Q2:lla Incap ylsi 2,1 MEUR:n raportoituun liikevoittoon (PPA-poistot oikaistuna 2,8 MEUR), mikä jäi odotetusti tykkitasolla olleesta vertailukaudesta, mutta ylitti ennusteemme selvästi. Suhteellinen kannattavuus oli toimialaan linjattuna mainiolla 9,3 %:n tasolla tuntuvasta orgaanisesta volyymilaskusta, AWS:n kannattavuutta laimentaneista vaikutuksista sekä koronapandemiasta omaan tuotantosoluun osuneista tehokkuus- ja kulukupruista huolimatta. Rahoituserien ja verojen jälkeen osakekohtainen tulos laski 0,27 euroon. Kokonaisuudessaan Q2:n suoritus oli olosuhteisiin nähden hämmästyttävän hyvä ja jälleen vakuuttava osoitus sekä Incapin tehokkaan toimintamallin purevuudesta että nelisylinterisen tuotantolaitosverkoston hyvästä peruskunnosta.

Päivitetyn ohjeistuksen myötä tarkistimme ennusteitamme ylöspäin

Incap päivitti Q2-raportin yhteydessä kuluvan vuoden ohjeistuksensa. Yhtiö odottaa nyt AWS:n hankinnan kasvattavan liikevaihtoa huomattavasti ja raportoidun liikevoiton pysyvän suunnilleen viime vuoden tasolla. Ohjeistuksen kylkeen yhtiö liputti, että pandemiatilanteesta johtuen ohjeistuksen taustalla olevat arviot ja ennusteet sisältävät huomattavaa epävarmuutta. Käsityksemme mukaan yhtiön oma toimituskyky on tällä hetkellä jo hyvin lähellä normaalia rytmiä, eikä tarjontapuolen kapuloiden tulisi loppuvuoden rattaiden väliin enää osua. Keskeisimmät H2.n vaarapisteet ovatkin kysyntäkuvan yläpuolella, sillä teollisissa arvoketjuissa aikaviiveet voivat olla pitkiäkin ja pandemian rasitteet tulla hitaasti läpi Incapin omaan toimintaan. Johdon kommenttien perusteella kysyntäkuva vaikuttaa kuitenkin varsin terveeltä, emmekä ole huolissamme myöskään Incapin oman kilpailukyvyn kestävyydestä. Tätä taustaa vasten nostimme H2:n ennusteemme päivitetyn ohjeistuksen tasolle ja odotamme yhtiön liikevaihdon kohoavan tänä vuonna 41 % 100 MEUR:oon. Raportoidun liikevoiton odotamme puolestaan laskevan 1 %:n 9,9 MEUR:oon.

Arvostuksessa riittävä pihvi tarjolla

Incapin ennusteidemme mukaiset P/E-luvut vuosille 2020 ja 2021 ovat 12x ja 10x, kun taas vastaavat EV/EBITDA-kertoimet ovat 7x ja 5x. Absoluuttiset kertoimet eivät ole erityisen korkeita ja ne painottuvatkin yhtiölle hyväksymämme kerroinhaarukan sisään. Tuloskertoimet ovat myös Incapin historiallisten mediaanitasojen alapuolella, mikä ei mielestämme ole perusteltua kun huomioidaan AWS:n hankinnan myötä laskenut kokonaisriskiprofiili sekä vaikeissakin olosuhteissa kyntensä osoittanut ja hyvän peruskannattavuuden taustalla oleva vääntökyky. Kertoimissa oleva maltillinen nousuvara, pieni osinkotuotto sekä terve tuloskasvunäkymä nostaa seuraavan 12 kuukauden tuotto-odotuksen mielestämme lisäostojen jatkamisen kannalta riittävälle tasolle.

Käy kauppaa. (Incap)

Analyytikko / Kirjoittaja

Joonas Korkiakoski

Joonas Korkiakoski

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2019 2020e 2021e
Liikevaihto 71,0 100,5 108,9
- kasvu-% 20,5% 41,5% 8,4%
Liikevoitto (EBIT) 10,1 9,9 11,5
- EBIT-% 14,2% 9,9% 10,6%
EPS (oik.) 1,44 1,54 1,90
Osinko 0,00 0,35 0,35
P/E (oik.) 11,8 12,1 9,8
EV/EBITDA 6,4 6,9 5,4
Osinkotuotto-% 0,0% 1,9% 1,9%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Incap on kansainvälisesti toimiva sopimusvalmistaja. Incapin asiakkaat ovat oman alansa johtavia korkean teknologian laitetoimittajia, joille Incap tuottaa kilpailukykyä strategisena kumppanina. Incapilla on tammikuussa 2020 tehdyn AWS Electronics Groupin yrityskaupan jälkeen toimintaa Suomessa, Virossa, Intiassa, Slovakiassa, Isossa-Britanniassa ja Kiinassa. Yhtiö työllistää noin 1300 henkeä. Incapin osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä vuodesta 1997 lähtien. Lisätietoja: www.incapcorp.com.