Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Incap
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 20.50 EUR
Kurssi: 22.10 EURKurssi hetkellä: 5.11.2019 - 6:57

Incap julkistaa Q3-raporttinsa keskiviikkona. Syyskuussa annettu positiivinen tulosvaroitus paransi näkyvyyttä yhtiön loppuvuoden kehityskaareen sekä hälvensi piirun keskeisimpiä tuloskasvun yllä olleita epävarmuustekijöitä. Odotamme yhtiön jatkaneen vahvaa kannattavaa kasvuaan sekä vanhojen että uusien asiakkuuksien nousun ajamana. Raportoitujen lukujen lisäksi mielenkiintomme kohdistuu yhtiön mahdollisiin kommentteihin kokonaisriskiprofiilin kannalta kriittisestä asiakashankinnasta sekä toimintaympäristön vireystilasta. Pidämme Incapin arvostusta (2019e: P/E 11x ja EV/EBITDA 7x) neutraalina ennen Q3-raporttia, mitä peilaten emme tee muutoksia näkemykseemme yhtiöstä ennen Q3-raporttia, vaikka osakekurssi onkin ylittänyt tavoitehintamme.

Arvioimme Incapin liikevaihdon kasvaneen Q3:lla 24 % 19,2 MEUR:oon vakiintuneiden asiakkaiden kasvaneiden tilausvirtojen sekä uusien asiakasprojektien myötä. Uusista asiakasprojekteista arvioimme Corvus Energyn tuoneen suurimman volyymikontribuution, mutta uskomme yhtiön onnistuneen keskeisimpien kilpailuetujensa (mm. nopea päätöksenteko ja ketterä toimintamalli) turvin voittamaan myös pienempiä asiakkuuksia etenkin IoT- ja startup-kentissä. Toimialan logiikka huomioiden pidämme todennäköisenä, että yhtiön Q3:n tuotantoputkeen on alkuvuoden tapaan osunut lisäksi yksittäisiä projektien kaltaisia toimituksia, jotka ovat tukeneet kasvua. Orgaanisen volyymikasvun, tuottavuutta ylläpitäneiden toimenpiteiden sekä kurissa pidettyjen yleiskulujen ajamana arvioimme Incapin liikevoiton nousseen Q3:lla 3,0 MEUR:oon ja liikevoittomarginaalin olleen toimialalle suhteutettuna erittäin hyvällä 15,4 %:n tasolla. Valuuttakursseilla (EUR/INR ja EUR/USD) ei arviomme mukaan ole ollut merkittäviä tulosvaikutuksia Q3:lla. Normaalien rahoituskulujen ja verojen jälkeen arvioimme yhtiön osakekohtaisen tuloksen kasvaneen Q3:lla 0,51 euroon operatiivista tuloskasvua mukaillen.

Odotamme Incapin toistavan syyskuussa nostetun ohjeistuksensa, jonka mukaan yhtiö odottaa liikevaihdon ja liikevoiton vuonna 2019 olevan selvästi suurempia kuin vuonna 2018 olettaen, ettei valuuttojen muuntokursseissa tai komponenttien saatavuudessa tapahdu merkittäviä muutoksia. Odotamme yhtiön yltävän ohjeistukseensa ongelmitta. Huomiomme kiinnittyy raportoitujen lukujen ohella etenkin yhtiön mahdollisiin tarkempiin kommentteihin uusista asiakasprojekteista ja asiakashankinnan etenemisestä, sillä yhtiön asiakasportfolio on yhä hyvin keskittynyt ja sen laajentumisella olisi yhtiön kokonaisriskiprofiilia laskeva ja siten myös hyväksyttävää arvostustasoa kohottava vaikutus. Yhtiön kilpailijat ovat Q3-raporteissaan kommentoineet asteittaisista kysyntäennusteisiin kohdistuneista paineista, mitä heijastellen odotamme mielenkiinnolla myös Incapin kommentteja toimintaympäristön vireystilasta. Yhtiön keskeisin tulos- ja arvoajuri on puolestaan yhä orgaaninen volyymikasvu, sillä yhtiön äärimmäisen kulutehokkaaksi viritetty toiminta ja kilpailukentän hintasensitiivinen luonne rajaavat kannattavuusparannuksen arvonluonnille tarjoaman tuen jo hyvin ohueksi.

Käy kauppaa. (Incap)

Incap tarjoaa elektroniikan sopimusvalmistuspalvelua (EMS). Yhtiöllä on valmistustoimintaa Intiassa ja Virossa sekä hankintayksikkö Hongkongissa. Ammattitaitoinen ja osaava tiimi panostaa erityisesti asiakaspalveluun. Yhtiö on toiminut pitkään elektroniikan sopimusvalmistuksessa ja se tunnetaan korkeasta laadusta. Incap on vuosien kuluessa oppinut, että EMS-toimialan perustarpeiden – toimitusvarmuuden, laadun ja kustannustehokkuuden – lisäksi asiakkaat odottavat, että heidän kumppaninsa pystyvät sopeutumaan jatkuvaan muutokseen. 

Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 59,0 77,1 84,0
- kasvu-% 21,5% 30,7% 8,9%
Liikevoitto (EBIT) 8,6 12,0 12,8
- EBIT-% 14,6% 15,5% 15,3%
EPS (oik.) 1,34 2,05 2,11
Osinko 0,00 0,55 0,60
P/E (oik.) 5,4 10,8 10,5
EV/EBITDA 3,8 7,4 6,8
Osinkotuotto-% 0,0% 2,5% 2,7%
Uusimmat ennusteet