Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Pääomasijoittaja Triton kertoi aamulla tehneensä ostotarjouksen ruotsalaisesta IT-palveluyhtiö Hiq:sta. Hiq työllistää noin 1500 henkilöä Pohjoismaissa ja konsernin liikevaihto oli noin 180 MEUR vuonna 2019. Ostotarjouksen preemio on 33 % edellisen 30 päivän volyymipainotettuun kurssitasoon. Ostotarjouksen ehtona on, että Triton saa haltuunsa vähintään 70 % Hiq:n osakkeista. Triton kertoo tiedotteessa näkemyksensä lisätä investointeja liiketoimintaan ja kasvattaa yhtiöstä pohjoismainen johtava toimija.

Konsolidaatio vaikuttaa lähteneen koronaepävarmuuden jälkeen elokuussa kunnolla käyntiin IT-palvelusektorilla. Viime viikkoina Suomessa on tapahtunut useampia sektorin yrityskauppoja, joista suurimmat ovat Goforen Qentinel-kauppa (luettavissa tästä) ja Bilotin CastorIT-kauppa (luettavissa tästä). Arviomme mukaan yritysjärjestelyt olivat jäissä koronaepävarmuuden aikana ostajien ja myyjien suurten näkemyserojen takia. Nyt näkyvyys koronan vaikutuksiin on parantunut ja digiloikan myötä pitkän aikavälin kysyntäfundamentit sektorilla vahvistuneet, mikä on jälleen laukaissut yritysjärjestelyaktiviteetin.

Analyytikko / Kirjoittaja

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Gofore Oyj on digitaalisen muutoksen asiantuntija. Meitä on Suomessa, Saksassa, Espanjassa ja Virossa yli 800 alan johtavaa asiantuntijaa, jotka ovat yrityksemme sydän, aivot ja kädet. Kaikella tekemisellämme on positiivinen vaikutus – oli kyse sitten johdon konsultoinnista, muotoilusta, koodauksesta tai testauksesta. Meillä tehdään töitä ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 78 miljoonaa euroa.