Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: Kempower
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 20.00 EUR
Kurssi: 18.35 EUR
Kurssi hetkellä: 16.8.2022 - 6:02 Analyysi päivitetty: 15.8.2022

Sähköisten ajoneuvojen pika- ja suurteholatausratkaisuihin erikoistunut Kempower on kasvattanut nopeasti markkinaosuuttaan kilpailukykyisten tuotteidensa ansiosta. Arvioimme, että yhtiö ylittää tuloskasvutavoitteensa ja nousee yhdeksi alan johtavista toimijoista. Osakkeen nykyisen arvostustason perusteleminen edellyttää tavoitteiden saavuttamista kommunikoitua aiemmin, mutta arvostusriskeistä huolimatta tuotto-odotus näyttää mielestämme kiinnostavalta. Aloitamme seurannan lisää-suosituksella ja 20 euron tavoitehinnalla. Seurannan aloitus -raportin voit lukea täältä.

Vuosikymmenten mittainen kehitystyö hyötykäyttöön sähköajoneuvojen latausratkaisuissa

Kempower on sähköisten ajoneuvojen pikalatauslaitteita sekä soveltuvia ohjelmistoja tarjoava yritys, jonka tuotteet soveltuvat sekä henkilöajoneuvoille suunnattuihin julkisiin latauspisteisiin että kaupallisten- ja hyötyajoneuvojen lataamiseen. Yhtiön tuotteet ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan arviomme mukaan useimpia kilpailijoita edistyneempiä, sillä yhtiö hyötyy hitsauslaitteita valmistavan Kemppi Oy:n vuosikymmenten mittaisesta kehitystyöstä tasavirtateknologian parissa. Kempower listautui Helsingin pörssin First North -listalle joulukuussa 2021 ja nosti listautumisannissa 100 MEUR:n bruttovarat, jotka arviomme mukaan riittävät hyvin yhtiön laajentumisstrategian toteuttamiseen. Jakelukanavien rakentaminen tärkeimmille Euroopan markkinoille on jo hyvässä vauhdissa, minkä lisäksi valmistus ja jakelu Yhdysvalloissa tullaan aloittamaan vuoden 2023 aikana.

Maantieteellinen laajentuminen ja vahva markkinakasvu voivat johtaa tuloskasvutavoitteiden ylittämiseen

Keskipitkän aikavälin tavoitteidensa mukaisesti Kempower pyrkii 200 MEUR:n liikevaihtoon ja 10 %:n EBIT-marginaaliin 2025-27 mennessä. Pidämme näitä keskipitkän aikavälin tavoitteita vähintäänkin realistisina ja arvioimme, että Kempower saavuttaa virstanpylväät jo vuonna 2024 eli julkilausuttua aikataulua nopeammin. Sähköautomarkkina on kehittynyt odotuksiakin suotuisammin vuoden 2022 aikana, minkä lisäksi Kempowerin Pohjois-Amerikan valloitus etenee listautumishetken suunnitelmia ripeämmin. Pitkällä aikavälillä yhtiö pyrkii vähintään 15 %:n EBIT-marginaaliin, minkä saavuttaminen on realistista, jos yhtiö pystyy ylläpitämään teknologista ja operatiivista kilpailukykyään, sillä Kempowerin bruttomarginaalit ovat pääkilpailijoita selvästi korkeammalla tasolla.

Yhtiön tulee ylittää keskipitkän aikavälin tavoitteensa, jotta osakkeen arvostus olisi perusteltu

Kempowerin nykyinen arvostus perustuu korkealle asetettuihin pitkän aikavälin tuloskasvutavoitteisiin, joten lähivuosien tulosennusteet eivät vielä tarjoa tukitasoja osakkeen hinnalle. Lisää-suosituksemme perustuu oletukseen, että keskipitkän aikavälin liikevaihto- ja kannattavuustavoitteisiin päästään kommunikoitua aiemmin – muussa tapauksessa osakkeessa voisi olla huomattavaa laskuvaraa viimeaikaisen nousun jäljiltä. EV/liikevaihto-pohjaisessa arvostusvertailussa voidaan todeta Kempowerin arvostuksen olevan hieman ydinverrokkiyhtiöitä korkeampi (10x vs 9x), mutta olemme valmiit hyväksymään Kempowerille verrokkiryhmän ylittävän arvostustason vahvemman kasvu- ja kannattavuusprofiilin ansiosta. Pitkän aikavälin perusskenaariomme (2029e: 15 % markkinaosuus, lv: 598 MEUR, EBIT 18,8 %, EV/EBIT 15x) mukaan osakkeen tuotto-odotus vuoteen 2029 on keskimäärin 11 %/v ja huippuskenaariossa osakekurssi voisi jopa viisinkertaistua tuossa ajassa. Huippuvuosien ajoittuminen pitkälle tulevaisuuteen tekee ennustamisesta ja osakkeen arvostamisesta haastavaa, mikä kasvattaa sijoituksen riskisyyttä. Arvioimme seuraavan 12kk uutisvirran pääasiassa tukevan osakekurssia mm. Yhdysvaltojen laajentumissuunnitelmien edistymisen sekä vahvan kasvun myötä.

Analyytikko / Kirjoittaja

Pauli Lohi

Pauli Lohi

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2021 2022e 2023e
Liikevaihto 27,4 98,6 177,6
- kasvu-% 730,3% 260,0% 80,0%
Liikevoitto (EBIT) -0,6 2,2 11,3
- EBIT-% -2,2% 2,3% 6,3%
EPS (oik.) 0,01 0,00 0,14
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) 2 138,4 5 727,7 127,4
EV/EBITDA 1 104,5 164,9 57,3
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

Yhtiöpäivitykset

Kempower on sähköajoneuvojen latausteknologiaan keskittynyt yhtiö, joka valmistaa tasavirtaa (DC) syöttäviä pika- ja suurteholatausratkaisuja sekä niiden tukena käytettäviä ohjelmistoja erilaisiin käyttötarpeisiin. Kempower suunnittelee, valmistaa ja myy sähköajoneuvojen, kuten henkilö‑ ja hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden, sekä sähköalusten ja ‑veneiden, DC‑pikalatauslaitteita, ‑ratkaisuja ja ‑palveluita. Yhtiön päämarkkinat ovat Pohjoismaat ja muu Eurooppa.