Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Lamor: Valuutoista vastatuulta loppuvuoteen

Analyytikon kommentti 20.12.2022 8:28 Lamor
Yhtiö: Lamor
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 5.00 EUR
Kurssi: 4.25 EUR
Kurssi hetkellä: 20.12.2022 - 8:13 Analyysi päivitetty: 16.11.2022

Lamor laski eilen kuluvan vuoden tulosohjeistustaan, minkä taustalla oli USA:n dollarin ja dollarisidonnaisten valuuttakurssien heikkeneminen sekä Kiinan osakkuusyhtiön odotettua heikompi tulos. Tulosvaroitus tuli meille yllätyksenä, mutta taustatekijöiden myötä emme näe sen isossa kuvassa muuttavan yhtiön sijoitustarinaa oleellisesti. Kurssilaskun myötä osakkeen riskikorjattu tuotto-odotus on mielestämme edelleen houkuttelevalla tasolla lähivuosien hieman laskeneista kannattavuusennusteistamme huolimatta. Siten toistammekin osakkeen lisää-suosituksen, mutta laskemme tavoitehintamme 5,0 euroon (aik. 5,5 euroa) ennustelaskuja peilaten.

Kuluvan vuoden tulosohjeistus laski heikentyneen dollarin ja Kiinan osakkuusyhtiön haasteiden takia

Lamor odottaa nyt vuoden 2022 oikaistun liikevoittonsa olevan 11-13 MEUR (aik. vähintään 14 MEUR). Sen sijaan liikevaihto-ohjeistuksena yhtiö toisti ja odottaa liikevaihtonsa olevan vähintään 120 MEUR. Ohjeistuksen laskun taustalla oli yhtiön mukaan etenkin USA:n dollarin ja dollarisidonnaisten valuuttakurssien heikkeneminen, mikä vaikuttaa saamisten kurssimuutoksista johtuen tulokseen negatiivisesti. Yhtiö on käsityksemme käyttänyt osin valuuttasuojauksia, mutta näiden suojausvaikutus heijastuu vasta tuloslaskelman alariveillä. Lisäksi tulosta painaa Kiinan osakkuusyhtiön odotettua heikompi tulos paikallisista koronarajoitteista johtuen. Käsityksemme mukaan uuden tulosohjeistuksen suhteellisen laajan haarukan taustalla on yhtiön suurten projektien (etenkin Bangladeshin projektin toimitukset) ajoittumiset vuodenvaihteen ympärillä sekä EUR/USD-valuuttakurssin viimeaikainen voimakas volatiliteetti (dollari heikentynyt ~8 % Q3:n lopusta). Sen sijaan käynnissä olevat projektit ovat käsityksemme mukaan edenneet suunnitellusti ja valuuttaoikaistuna niiden kannattavuus on ollut noin odotetulla tasolla. Puolestaan Kiinan osakkuusyhtiön haasteiden mittakaavaa on toistaiseksi vaikeaa arvioida, mutta paikalliset voimakkaat koronarajoitteet huomioiden odotamme tuloshaasteiden olevan väliaikaisia.

Tulosvaroituksen myötä höyläsimme lähivuosien kannattavuusennusteitamme

Ohjeistuksen laskun myötä laskimme Q4:n kasvu- ja kannattavuusennusteitamme selvästi, sillä saamisten valuuttakurssimuutokset vaikuttavat liikevaihdon laskun kautta yhtiön tulokseen. Odotamme nyt Lamorin liikevaihdon olevan koko vuodelta 124 MEUR (aik. 130 MEUR) ja oikaistun liikevoiton odotamme asettuvan noin uuden ohjeistushaarukan keskikohtaan 12,1 MEUR:oon (aik. 14,7 MEUR). Valuuttasuojauksia peilaten laskimme hieman Q4:n nettorahoituskulujen ennusteitamme. Sen sijaan lähivuosien kasvuennusteet pidimme käytännössä ennallaan, mutta tulosvaroitusta ja korkealle tasolle jämähtänyttä inflaatiota peilaten laskimme hieman lähivuosien kannattavuusennusteitamme. Ennusteemme voivat osoittautua kuitenkin edelleen varovaisiksi keskipitkällä aikavälillä, mikäli yhtiö onnistuu jatkamaan putkeaan suurten kilpailutusten voittamisen suhteen.

Arvostuskuva ei ole päivitetyillä ennusteillamme kuitenkaan turhan vaativa

Päivitettyjen ennusteidemme mukaiset oikaistut P/E-kertoimet vuosille 2022 ja 2023 ovat 17x ja 14x, kun vastaavat EV/EBIT-kertoimet ovat noin 10x ja 8x. Arviomme mukaan ensi vuoden kertoimissa on lievää nousuvaraa, mikäli yhtiö yltää odotuksiimme. Myös haarukoimamme lähivuosien kokonaistuotto-odotus nousee kurssilaskun myötä tuottovaatimuksen yläpuolelle laskeneista ennusteista huolimatta ja puoltaa positiivista näkemystä osakkeessa. Tätä tukee myös pidemmän aikavälin potentiaalia huomioiva DCF-mallimme, jonka arvo on tavoitehintamme tasolla 5,0 eurossa. Merkittävimpänä riskitekijänä osakkeelle näemme suurten palveluprojektien mahdollisten projektiriskien realisoitumisen, jotka voisivat vaikuttaa kasvu- ja kannattavuuskuvaan pidemmälläkin aikavälillä.

Analyytikko / Kirjoittaja

Aapeli Pursimo

Aapeli Pursimo

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2021 2022e 2023e
Liikevaihto 51,5 124,2 124,0
- kasvu-% 12,9% 141,0% -0,1%
Liikevoitto (EBIT) 1,9 10,0 13,7
- EBIT-% 3,8% 8,0% 11,1%
EPS (oik.) 0,07 0,25 0,31
Osinko 0,00 0,03 0,05
P/E (oik.) 67,1 17,2 13,7
EV/EBITDA 20,0 6,8 5,1
Osinkotuotto-% 0,0% 0,7% 1,2%
Uusimmat ennusteet

Lamor on yksi maailman johtavista ympäristöratkaisujen toimittajista.