Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Lehto Group
Suositus: Myy
Tavoitehinta: 1.90 EUR
Kurssi: 2.34 EURKurssi hetkellä: 8.1.2020 - 6:21

Laskemme Lehdon suosituksen myy-puolelle (aik. vähennä) ja tavoitehintamme 1,90 euroon (aik. 2,00 euroa). Lehdon osakekurssi on noussut viime aikoina voimakkaasti, kun samanaikaisesti ennusteemme omaperusteisten asuntojen valmistumisista laskivat merkittävästi Q4:n heikon uutisvirran myötä. Näemme tämän perusteella markkinoiden odotuksissa olevan varaa pettymyksiin kuluvan vuoden näkymien suhteen, mikä yhdessä epävarman tulosparannuksen kanssa saa osakkeen arvostuksen näyttämään meidän mielestämme aikaisempaa haastavammalta tehden näin tuotto/riski-suhteesta selvästi negatiivisen.

Ensi vuonna valmistuu merkittävästi vähemmän omaperusteisia asuntoja

Arvioimme, että Lehdon Asunnot-palvelualueen liikevaihto tulee laskemaan aikaisempia odotuksiamme enemmän, sillä Q4:n aikainen uutisvirta ja asuntojen aloitukset eivät ole yltäneet omiin odotuksiimme. Arviomme mukaan yhtiölle tulee vuodelle 2019 valmistumaan lähemmäs 1700 kappaletta omaperusteisia asuntoja, kun taas kuluvalle vuodelle arviomme mukaan valmistumiset tulevat laskemaan jopa 70 % noin 500 kappaleeseen. Urakoinnin osuus tulee nousemaan (mm. DWS- ja Avara-asuntoportfoliot), mutta emme näe näiden paikkaavan laskua. Emme tehneet merkittäviä muutoksia viime vuoden ennusteisiin, mutta lähivuosille ne laskivat. Odotamme nyt vuoden 2020 liikevaihdon olevan 517 MEUR (aik. 605 MEUR) ja laskevan viime vuodesta useita kymmeniä prosentteja lähinnä asuntorakentamisen laskun takia. Odotamme kuluvan vuoden EBIT-%:n nousevan selvästi noin 3,2 %:iin ja yhtiön yltävän noin 16,4 MEUR:n liikevoittoon (aik. 17,6 MEUR). Konsensuksen ennusteet (Bloomberg) ovat liikevaihdon osalta korkeammalla tasolla noin 560 MEUR:ssa, ja niissä olisi ennusteidemme mukaan laskupaineita.

Riskit hyvin korkealla

Riskit ennustamallemme tulostasolle ovat kuitenkin merkittävät, vaikka näemme yhtiön kannattavuuden nousevan kuluvana vuonna tappiollisten projektien päättyessä ja suhdanteen hiljentymisen laskiessa resurssi- ja materiaalikuluja. Kannattavuustaso ei ole myöskään historiaan nähden korkea, mutta heikompikatteisen urakoinnin kasvava osuus, liikevaihtotason merkittävä lasku ja Q3:n aikaiset viitteet heikosta kannattavuuskehityksestä myös asunto- ja toimitilapuolella nostavat riskitasoa merkittävästi. Lisäksi epävarmuutta kasvattavat Q2:n yhteydessä ilmoitetut noin 41,5 MEUR:n arvoiset peruskorjaushankkeet. Ottaen huomioon Lehdon suorituksen samantyyppisissä hankkeissa, eivät uudet tappiot ole poissuljettuja vaihtoehtoja, vaikka oletammekin yhtiön perehtyneen hankkeisiin nyt hyvin tarkasti.

Arvostus hinnoitellut jo käännettä

Epävarma ja riskejä sisältävä tulosparannus yhdistettynä haastavaan arvostukseen puoltaa mielestämme myy-suositusta. Osakkeen arvostus on noussut lyhyellä aikavälillä jo absoluuttisesti korkeahkoksi (2020e: P/E: 12x, EV/EBIT: 15x, EV/EBITDA: 10x) ja suhteellisesti verrokkeihin nähden nykyinen yli 20 %:n preemio on mielestämme myös liian korkea. Samalla näemme riskin, että markkinat pettyvät yhtiön kuluvan vuoden ohjeistukseen tai pehmeään näkymään. Ottaen huomioon, että yhtiön suoritus on koko viime vuoden jäänyt markkinoiden ja myös yhtiön omista odotuksista, on luottomme tulosparannukseen vielä ohuella pohjalla. Emme ole saaneet vielä minkäänlaisia merkkejä paremmasta operatiivisesta suorituksesta ja siihen nähden osakkeen arvostuksessa on mielestämme nykyhinnalla laskuvaraa.

Käy kauppaa. (Lehto)

Lehto Group on suomalainen rakennusalan konserni, joka keskittyy toiminnassaan kehittämäänsä talousohjatun rakentamisen toimintamallin hyödyntämiseen. Talousohjatussa rakentamisessa toteutus ja suunnittelu on integroitu kustannushyötyjen saavuttamiseksi. Lehdon kehittämät rakennusalan innovaatiot perustuvat modulaariseen toteutustapaan, jolla saavutetaan kustannushyötyjen lisäksi rakentamisen parempaa laatua. Modulaarisella toimintamallilla Lehto voi tarjota asiakkailleen nopean ja vaivattoman prosessin avaimet käteen -periaatteella suunnittelusta toteutukseen.

inderesTV

Tunnusluvut 2019e 2020e 2021e
Liikevaihto 640,4 516,6 539,6
- kasvu-% -11,2% -19,3% 4,5%
Liikevoitto (EBIT) -31,7 16,4 25,3
- EBIT-% -5,0% 3,2% 4,7%
EPS (oik.) -0,49 0,20 0,32
Osinko 0,00 0,08 0,10
P/E (oik.) -4,8 11,6 7,2
EV/EBITDA -13,1 10,1 7,5
Osinkotuotto-% 0,0% 3,4% 4,2%
Uusimmat ennusteet