Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Lehto: lupauksiin vielä vaikea uskoa

Analyytikon kommentti 08.11.2019 8:06 Lehto
Yhtiö: Lehto Group
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 2.00 EUR
Kurssi: 2.07 EURKurssi hetkellä: 8.11.2019 - 7:51

Nostamme Lehdon tavoitehinnan 2,00 euroon (aik. 1,50 euroa) ja suosituksemme vähennä-puolelle (aik. myy) Q3-raportin myötä selkeästi laskeneen riskipreemion myötä. Lehdon Q3-tulos oli vielä aavistuksen matalia odotuksiamme heikompi, mutta isossa kuvassa enemmän merkitsi rahoitusriskien hälveneminen ja yhtiön lupaukset paremmasta huomisesta. Emme ole vielä täysin luottavaisia yhtiön ongelmien loppumiseen, sillä kannattavuus myös muun liiketoiminnan alla on laskelmiemme mukaan heikentynyt selvästi. Arvostus on heikon näkyvyyden ja korkeat riskit huomioon ottaen koholla eikä osakkeessa ole voimakkaan kurssinousun jälkeen mielestämme enää selkeämpää nousuvaraa.

Q3-tulos oli odotuksia heikompi, mutta lupaukset ja alentuneet rahoitusriskit veivät voiton

Lehto Group julkisti eilen aamulla Q3-liiketoimintakatsauksen, joka oli alhaisiin odotuksiin nähden vielä selkeästi heikompi sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Liikevaihto laski vertailukaudesta selvästi jääden meidänkin ennusteistamme ja myös tulos laski odotuksia suuremmin tappiolle. Yhtiön kommentit ja näkymät tilanteen parantumisesta sekä tappioiden loppumisesta olivat odotettuja ja vuoden viimeisen neljänneksen voi odottaa olevan voitollinen. Katseet siirtyvät Lehdossa nyt lähivuosien parannukseen, johon raportti ei vielä antanut merkittävästi eväitä. Positiivista raportissa oli, että isoin riski rahoituksen ja taseaseman suhteen helpotti.

Alla oleva kannattavuus on myös kärsinyt

Yhtiön ongelma-alueet (peruskorjaushankkeet, Ruotsi, Hyvinvointitilat) tuottivat tammi-syyskuussa arviomme mukaan noin 39 MEUR:n tappiot, kun koko yhtiön tammi-syyskuun liikevoitto oli noin 42 MEUR tappiolla. Tämä tarkoittaa, että luultavimmin myös muissa (Asunnot ja Toimitilat) palvelualueissa kannattavuus on tällä hetkellä todella heikkoa. Laskelmassa muiden kulujen osuus voi olla isompi tai Hyvinvointitilojen tappiot arviotamme suurempia, mutta tämä ei selkeästi vahvista meidän uskoamme ensi vuoden isoon tulosparannukseen samalla kun edellä mainittujen palvelualueiden markkinoiden odotetaan laskevan kaksinumeroista tahtia.

Ennusteissa pieniä muutoksia

Ennusteemme laskivat kuluvalle vuodelle odotuksia isompien tappioiden vuoksi. Lähivuosille laskimme liikevaihdon ennusteitamme, mutta yhtiön päättyneet YT:t pitivät tulosennusteitamme pinnalla. Yhtiö odottaa saavansa näistä noin 7 MEUR:n vuotuiset säästöt, joiden odotamme toteutuvan kuitenkin täysimääräisenä vasta vuosien 2021-2022 aikana. Liikevaihdon laskun odotamme olevan tänä vuonna aikaisempia odotuksia rajumpi, mutta laskun hidastuvan hieman ensi vuonna. Kannattavuuden ennusteitamme pitää historiaan nähden matalalla epävarmuus yhtiön tulosparannuksesta.

Arvostus on riskeihin nähden koholla

Yhtiön osakeannin tai muun rahoitusjärjestelyn riski laski merkittävästi yhtiön kassatilanteen vahvistuessa. Tämä yhdessä ongelmaprojektien valmistumisten ja tulevaisuuden lupausten kanssa laski osakkeen arvostuksen riskipreemiota. Arvostus on ensi vuoden hyvin epävarmalla tulosparannuksella kuitenkin kaikkiin riskeihin nähden koholla (2020e: P/E: 10x, EV/EBIT: 16x, EV/EBITDA: 11x). Heikon näkyvyyden, korkeiden riskien ja koholla olevan arvostuksen huomioon ottaen osakkeessa ei ole enää mielestämme selkeämpää nousuvaraa, sillä operatiivisesti tilanne ei ole kehittynyt vielä yhtään parempaan suuntaan.

Käy kauppaa. (Lehto)

Analyytikko / Kirjoittaja

Olli Koponen

Olli Koponen

Analyytikko

Lisätiedot

Lehto Group on suomalainen rakennusalan konserni, joka keskittyy toiminnassaan kehittämäänsä talousohjatun rakentamisen toimintamallin hyödyntämiseen. Talousohjatussa rakentamisessa toteutus ja suunnittelu on integroitu kustannushyötyjen saavuttamiseksi. Lehdon kehittämät rakennusalan innovaatiot perustuvat modulaariseen toteutustapaan, jolla saavutetaan kustannushyötyjen lisäksi rakentamisen parempaa laatua. Modulaarisella toimintamallilla Lehto voi tarjota asiakkailleen nopean ja vaivattoman prosessin avaimet käteen -periaatteella suunnittelusta toteutukseen.

Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 721,5 643,6 604,6
- kasvu-% 20,7% -10,8% -6,1%
Liikevoitto (EBIT) 37,2 -31,6 17,6
- EBIT-% 5,2% -4,9% 2,9%
EPS (oik.) 0,49 -0,48 0,22
Osinko 0,24 0,00 0,09
P/E (oik.) 8,6 -4,3 9,5
EV/EBITDA 7,6 -14,0 10,9
Osinkotuotto-% 5,6% 0,0% 4,2%
Uusimmat ennusteet