Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Yhtiö: Loudspring
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 0.32 EUR
Kurssi: 0.32 EUR
Kurssi hetkellä: 22.6.2021 - 6:02

Loudspring tiedotti maanantaina Eagle Filtersin uuden Saana-tuoteperheen hengityssuojaimien verkkokaupan avaamisesta. Verkkokaupalla yhtiö pyrkii vastaamaan kuluttajien ja pienten yritysten hengityssuojainten kysyntään. Yhtiö kommentoi Saana-suojainten käyttöalueiksi terveydenhuollon, remontti- ja rakennusalan, teollisuuden ja maatalouden tehtävät sekä kuluttajanäkökulmasta kirurgisia maskeja paremman suojan mm. viruksia ja siitepölyä vastaan.

Saana-tuoteperheen FFP2-hengityssuojaimet saivat CE-merkinnän maaliskuun loppupuolella noin kolme kuukautta sitten, jolloin Loudspring myös tiedotti Eagle Filtersin aikeista avata suojaimilleen verkkokauppa. Verkkokaupan avaus on siten ollut odotuksissamme. Hintapisteen osalta (2,95-3,35e / suojain) suojaimet osuvat laadukkaampien FFP2-suojainten kategoriaan, kun halvempien mallien myyntihinnat näyttävät olevan verkkokaupoissa noin puolet tästä. Yhtiö onkin kertonut suojaimien olevan hyviä käyttömukavuudessa erityisesti hengitysvastukseltaan, minkä osalta yhtiö kertoikin suojainten olevan vertailussa kolmen parhaan joukossa maailmassa.

Nykyennusteillamme Eagle Filtersin hengityssuojain-liiketoiminnan liikevaihto olisi 6,0 MEUR vuonna 2021. Näemme verkkokaupan avaamisen pienenä piristeenä yhtiön suojaimien myynnille, mutta tiedote ei aiheuta ennustemuutoksia. Hengityssuojaimien myynnin osalta Loudspring tiedotti Q1-katsauksessa Eaglen olevan loppuvaiheilla neuvotteluissa jakelusopimuksesta merkittävän suomalaisen vähittäiskaupan toimijan kanssa. Näiden toimien lisäksi ennusteemme toteutuminen vaatii yhtiöltä nähdäksemme myös muita onnistuneita myynnin avauksia.

Loudspring ei ole tiedottanut Eaglen saamista suurista yksittäisistä sopimuksista, joten arviomme myynnin vielä toistaiseksi muodostuvan useammista pienemmistä ja lyhyemmän tilaussyklin puroista. H1-raportti ja sen yhteydessä kerrottavat tiedot toteutuneesta myynnistä tarjoavat kesän jälkeen jälleen tärkeän tarkastelupisteen liiketoiminnan tilaan. Mikäli tällöin myynnissä ei näy selviä piristymisen merkkejä, on hengityssuojain-liiketoiminnan ennusteissamme tämänhetkisen arviomme mukaan laskupainetta.

Käy kauppaa. (Loudspring)

Analyytikko / Kirjoittaja

Antti Luiro

Antti Luiro

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 0,2 0,2 0,2
- kasvu-% -9,3% 8,1% 0,0%
Liikevoitto (EBIT) -0,8 -0,7 -0,7
- EBIT-% -443,2% -350,0% -360,0%
EPS (oik.) -0,03 -0,02 -0,01
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -14,8 -15,6 -24,3
EV/EBITDA -29,3 -36,4 -26,1
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

Loudspring on vuonna 2005 perustettu sijoitusyhtiö, joka omistaa osuuksia ympäristön tai resurssien säästämisestä liiketoimintaa tekevistä yhtiöistä. Loudspring omistaa yhtiöitä suoraan, mutta sen toimintamalli vastaa pitkälti alkuvaiheen Cleantech – rahastoa. Loudspring on aktiivinen omistaja, joka keskittyy portfolionsa ydinyhtiöiden kehittämiseen. Loudspringin omistuksista viisi (ResQ Club, Eagle Filters, Sofi Filtration, Nuuka Solutions ja Enersize) kuuluvat noin 20-85 % omistusasteilla sen ydinportfolioon, joka muodostaa suurimman osan Loudspringin arvosta.