Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Yhtiö: Loudspring
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 0.36 EUR
Kurssi: 0.45 EUR
Kurssi hetkellä: 28.12.2020 - 5:39

Loudspring kertoi viime keskiviikkona Eagle Filtersin hengityssuojaimien läpäisseen kaikki FFP2 -vaatimuksen testit. Loudspringin mukaan testien perusteella FFP2 CE-sertifikaatti myönnetään virallisesti heti lomien jälkeen. Vieläkin tiukemman FFP3 -vaatimuksen vaatimat testit suoritetaan sertifiointilaboratorion arvion mukaan tammikuun aikana. Samalla Loudspring kertoi sijoittavansa 2,5 MEUR Eagle Filtersiin ja muuntavansa lisäksi lainoja 1 MEUR:n edestä omistukseksi. Järjestely nostaa Loudspringin omistusosuuden Eagle Filtersistä 85 %:iin. Lisäksi Loudspring kertoi sopineensa Eagle Filtersin omistajien kanssa optioista, joilla se voi asteittain nostaa omistuksensa yhtiöstä 100 %:iin.

Tiedote CE-sertifikaateista on odotettu, sillä aiemmin Loudspring kertoi sertifointilaboratorion arvioineen testauksen valmistuvan joulukuussa. CE-merkintäprosessi on kestänyt odotuksia pidempään sertifiointilaboratorioiden ruuhkan takia, mutta nyt saatu tieto on konkreettinen merkki prosessin etenemisestä. Eaglen maskien kyvykkyyden kannalta tieto on selvästi positiivinen, sillä se tarjoaa lisävahvistusta Eaglen suodatinosaamisen soveltuvuudesta myös hengityssuojaimiin. CE-merkintä on lisäksi tärkeä askel kohti Eaglen hengityssuojaimien myynnin laajamittaisempaa käynnistymistä. Olemme nykyisen tiedon valossa optimistisia myös FFP3-merkinnän saamisen osalta.

Loudspring keräsi hiljattain kahdella osakeannilla varoja investoidakseen Eagle Filtersin maskituotannon laajentamiseen, mitä olemme kommentoineet täällä ja täällä. Nyt toteutettu Eaglen rahoitus- ja omistusjärjestely on odotettu jatkumo näille osakeanneille. Loudspringin johdolla on selvästi vankka usko Eaglen maski- ja myös suodatinliiketoiminnan potentiaaliin, mistä nyt toteutettu investointi ja optiot omistusosuuden kasvattamisesta kielivät. Odotamme Eagle Filtersin maskiliiketoiminnan potentiaalista kantautuvan tietoa Q1:n aikana, kun CE-merkinnästä edetään askelittain kohti vahvistettuja tilauksia.

Päivitämme näkemyksemme Loudspringistä viimeistään laajan raportin päivityksen yhteydessä tammikuussa.

Käy kauppaa. (Loudspring)

Analyytikko / Kirjoittaja

Antti Luiro

Antti Luiro

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2019 2020e 2021e
Liikevaihto 0,2 0,2 0,2
- kasvu-% 187,3% -4,4% 2,6%
Liikevoitto (EBIT) -0,9 -0,8 -0,7
- EBIT-% -448,0% -391,3% -360,0%
EPS (oik.) -0,14 -0,03 -0,02
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -2,4 -14,9 -20,0
EV/EBITDA -17,8 -26,5 -25,5
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

Loudspring on teollinen konserni, joka keskittyy luonnonvarojen säästämiseen. Omistamme ja johdamme Pohjoismaisia kasvuyrityksiä, joilla on suuri positiivinen ympäristövaikutus. Omistamme hajautetun salkun yrityksiä tasapainottaaksemme yksittäisten yhtiöiden kehityksen heilahduksia. Teknologiamme säästävät energiaa, vettä ja raaka-aineita teollisuudessa, kiinteistöissä ja jokapäiväisessä elämässä. Loudspring on listattu First North listalla tunnuksella LOUD ja First North Stockholm listalla tunnuksella LOUDS.