Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Loudspring
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 0.34 EUR
Kurssi: 0.33 EURKurssi hetkellä: 18.4.2019 - 6:46

Loudspring julkaisee Q1-liiketoimintakatsauksensa ensi torstaina klo 8:30. Mielenkiintomme kohdistuu ydinomistusten kehityksestä kerrottaviin uusiin tietoihin. Tilinpäätösraportin julkaisemisesta on kulunut kuitenkin vain 4 viikkoa ja katsaukselta ei ole realistista odottaa merkittäviä muutoksia omistusten tilanteisiin. Mielestämme yhtiön seuraava todellinen näytönpaikka koittaakin vasta syksyn H1-raportissa.

Eaglen alkuvuoden kehitys on jo pitkälti tiedossa, sillä Loudspring kertoi tilinpäätöksen yhteydessä Eaglen Q1’19:n aikana saamien tilausten nousseen noin 1,25 MEUR:oon (2018: liikevaihto 1,9 MEUR). Odotamme vahvistetun myyntiorganisaation sekä uuden jakeluyhteistyön saavan selvää kasvua tänä vuonna aikaan, mutta mielestämme vasta syksyllä H1’19-raportin yhteydessä tähän saadaan parempi näkyvyys.

Odotamme raportilta päivitystä Nuukan SaaS-liikevaihtokannan suuruuteen (Q4’18 lopussa 86,5 TEUR/kk). Emme odota tähän lukuun merkittävää nousua, sillä käsityksemme mukaan tilinpäätöksen yhteydessä olisi kerrottu, jos alkuvuodelle olisi osunut isoja tilauksia. Viimeisen neljän viikon kehitykseen ei ole kuitenkaan näkyvyyttä ja ison tilauksen osuminen kapeaan aikaikkunaan olisi positiivinen ajuri osakkeelle. 

ResQ Clubin kohdalla odotamme Loudspringin kertovan tarkan markkinapaikan kk-volyymin maaliskuulta (2018: 3,0 MEUR). Uskomme sen kehittyneen edelleen erittäin positiivisesti ja maaliskuun ateriavolyymin olevan noin 410 TEUR. Sofi Filtration oli vuoden 2018 iloisin yllätys suhteessa odotuksiimme ja mielenkiintomme kohdistuu siitä kerrottuihin mahdollisiin uusiin tietoihin.

Swap.comin kohdalla emme odota merkittäviä uusia tietoja liiketoiminnan kehityksestä, sillä Swap.com ei ole tiedotuspolitiikassaan kovin aktiivinen tai avoin. Enersizen SaaS-myynti on hieman piristynyt viime viikkojen aikana, mikä antaa toivoa yhtiön positiivisesta kehityksestä uuden johdon ja uudistetun liiketoimintamallin avulla. Yhtiö on osien summassamme markkina-arvollaan ja sen arvo on kohonnut hieman sitten viime päivityksemme. Mielenkiintomme kohdistuu myös omistusosuuksissa mahdollisesti tapahtuneisiin muutoksiin, sillä yhtiön on tarkoitus kerätä jatkossa ensisijaisesti rahaa suoraan salkkuyhtiöihinsä laskeneen osakekurssin vuoksi.  

Muistutamme sijoittajille, että yhtiön omistukset ovat vielä startup-vaiheessa olevia yrityksiä ja niiden lopullinen onnistuminen nähdään vasta pidemmällä aikajänteellä (noin 2-5 vuotta). Loudspringin sijoittajilta vaaditaankin kärsivällisyyttä omistusten liiketoimintojen mahdollista läpimurtoa odottaessa. Emme odota tekevämme suuria muutoksia näkemykseemme ja tavoitehintaamme Q1-katsauksen perusteella, mutta kaikki on toki jälleen mahdollista volatiilin osakkeen kanssa. Päivitämme Loudspringin osien summa - laskelmamme, tavoitehintamme ja suosituksemme Q1-katsauksen jälkeen.

Käy kauppaa. (Loudspring)

Analyytikko / Kirjoittaja

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Loudspring on pohjoismainen yrityskiihdyttämö jolla on osakkuusyhtiöinään globaaleja ongelmia ratkaisevia kasvuyhtiöitä. Osakkuusyhtiöt keskittyvät liiketoiminnassaan puhtaaseen energiaan sekä energia-ja resurssitehokkuuteen. 

Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 0,1 0,0 0,0
- kasvu-% 144,8% -59,2% 0,0%
Liikevoitto (EBIT) -1,8 -1,4 -1,4
- EBIT-% -2 464,8% -4 827,6% -4 827,6%
EPS (oik.) -0,13 -0,05 -0,05
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -2,6 -6,1 -6,1
EV/EBITDA -6,6 -9,2 -8,8
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet