Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Loudspring saa edullista pääomaa NEFCO:lta

Analyytikon kommentti 22.11.2018 8:24 Loudspring

Loudspring tiedotti eilen allekirjoittaneensa sopimuksen 2,5 MEUR:n vaihtovelkakirjalainasta Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiön (NEFCO) kanssa. Järjestely tuo yhtiölle sen kokoluokka huomioiden merkittävästi lisäpääomia omistusten tukemiseen ja strategian toteuttamiseen. Vaihtovelkakirjan korkoa ei julkistettu, mutta arviomme mukaan Loudspring on saanut rahoitusta selvästi alle markkinaehtoisten korkojen. Näemme järjestelyn positiivisena Loudspringin osakkeen omistajien kannalta. 

NEFCO:lla on oikeus konvertoida vaihtovelkakirja osakkeiksi osittain tai kokonaan 1,00 euron osakekohtaisella konversiohinnalla. Huomautamme sijoittajalle, että konversiohinta on huomattavan korkea nykyiseen osakekurssiin nähden (preemio lähes 150 %). Lisäksi velkakirjan vaihtoaika on myös erittäin rajoitettu, sillä se alkaa 24 kuukauden kuluttua sopimuksen allekirjoittamisesta ja päättyy 30 kuukauden kuluttua sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, mikä pienentää sen konversiopykälän tuomaa etua rahoittajalle. Vaihtovelkakirjan laina-aika on enintään 7 vuotta. Vaihtovelkakirjalainan myöntäminen edellyttää vielä Loudspringin yhtiökokouksen hyväksyntää, mutta uskomme sen olevan edullisten ehtojensa myötä vain muodollisuus.

Uusi pääoma tulee yhtiölle erittäin tarpeeseen ja antaa yhtiölle lisää taloudellista liikkumavaraa, sillä Q3-lopussa yhtiön kassavarat ja luottolimiitit olivat yhteensä 1,9 MEUR. Uuden pääoman avulla yhtiö voi jatkaa omistustensa liiketoimintojen kehittämistä sekä rahoitusjärjestelyiden yhteydessä tapahtuvaa omitusosuuksien kasvatusta pääomakeveissä ja skaalautuvissa salkkuyhtiöissä. NEFCO:n osoittama luottamus yhtiötä kohtaan on myös tervetullutta, sillä markkinan luottamus yhtiötä kohtaan on laskenut viime kuukausina merkittävästi. Pidämme uutista positiivisena Loudspringille, ja pidämme eilistä kurssireaktiota (+2 %) suhteellisen vaimeana erityisesti huomioiden osakekurssin viimeaikainen voimakas lasku.

NEFCO on viiden Pohjoismaan kansainvälinen rahoitusyhtiö, jonka tehtävänä on tukea vihreää kasvua, ilmastonmuutoksen torjuntaa sekä kestävää kehitystä maailmanlaajuisesti. Loudspring on resurssitehokkuuteen keskittyvänä toimijana hyvissä asemissa saamaan rahoitusta NEFCO:n kaltaisilta instituutioilta, jotka lainaavat rahaa yrityksille edullisin ehdoin. Rahoitus on edullista, sillä rahoittajan päätarkoituksena on ilmaston muutoksen torjunta eikä omien tuottojen maksimointi.

Käy kauppaa. (Loudspring)

Analyytikko / Kirjoittaja

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Loudspring on pohjoismainen yrityskiihdyttämö jolla on osakkuusyhtiöinään globaaleja ongelmia ratkaisevia kasvuyhtiöitä. Osakkuusyhtiöt keskittyvät liiketoiminnassaan puhtaaseen energiaan sekä energia-ja resurssitehokkuuteen. 

Tunnusluvut 2017 2018e 2019e
Liikevaihto 0,0 0,0 0,0
- kasvu-% -92,7% 0,0% 0,0%
Liikevoitto (EBIT) -1,3 -1,5 -1,4
- EBIT-% -4 500,0% -5 069,0% -4 827,6%
EPS (oik.) -0,06 -0,06 -0,05
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -43,8 -6,4 -7,6
EV/EBITDA -57,0 -7,8 -9,0
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet