Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Neo Industrial
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 2.50 EUR
Kurssi: 2.60 EURKurssi hetkellä: 16.1.2020 - 7:25

Tarkistimme Neo Industrialin ennusteitamme ylöspäin hieman aiempaa valoisamman markkinanäkymän ja hyvän tilausvirran seurauksena. Vahvistunut tulosnäkymä laskee yhtiön riskiprofiilia, mitä heijastellen nostamme suosituksemme vähennä-tasolle (aik. myy) ja tavoitehintamme 2,5 euroon (aik. 1,80 euroa). Näkemyksemme mukaan sijoittajan tuotto-odotus jää korkean tulospohjaisen arvostuksen vuoksi edelleen heikoksi ja tuotto/riski-suhde on mielestämme epäsuotuisa, kun suuri velkalasti pitää riskiprofiilia koholla.

Markkinanäkymä aiempaa valoisampi, tilausvirta tukee liikevaihtokuormaa

Neo Industrial tiedotti eilen 9 MEUR:n maakaapelisopimuksesta Skandinaviassa, joka ajoittuu vuosille 2020-2022 ja jonka työkuorma jakautuu arviomme mukaan karkeasti tasan vuositasolla. Aiemmin marraskuussa yhtiö tiedotti 7 MEUR:n tilauksista, jotka ajoittuvat vuodelle 2020. Yhdessä nämä vastaavat karkeasti 10 % viime vuoden liikevaihdosta ja aiemmasta vuoden 2020 ennusteestamme ja tuovat yhtiön tuloksen muodostumisen kannalta kriittistä liikevaihtokuormaa. Arviomme mukaan viime vuonna nähty maakaapelointitoimijoiden aiemmista vuosista laskenut investointitaso on jäämässä väliaikaiseksi Suomessa, minkä lisäksi yhtiöllä on edelleen kasvumahdollisuuksia Suomen ulkopuolella Skandinaviassa, jossa yhtiön markkinaosuus on ainakin toistaiseksi hyvin  pieni. Rakentamisen markkinan hidastumisen vaikutus on myös arviomme mukaan jäämässä aiempia odotuksiamme lievemmäksi, vaikkakin sähköteknisen kaupan liiton luvut osoittavat tukkumyynnin laskeneen 3 % Q4’19:lla.

Nostimme liikevaihdon ennustettamme, mikä heijastui vivulla tulosennusteisiin

Nostimme vuoden 2020 liikevaihtoennustettamme 6 % 102 MEUR:oon yhtiön tiedottamien sopimusten ja odotuksiamme vahvempien markkinanäkymien seurauksena. Yhtiön tulos on herkkä liikevaihdon muutoksille, minkä takia liikevaihdon ennusteiden nousu vaikutti vivulla tulosennusteisiimme ja vuoden 2020 liikevoiton ennusteemme nousi 2,1 MEUR:oon (aik. 1,5 MEUR). Arviomme mukaan yhtiöllä on hyvin tilauksia alkuvuodelle, minkä odotamme tukevan etenkin Q1:n tulostasoa, joka on viime vuosina ollut yhtiölle hyvin haastava liikevaihtotason jäätyä matalaksi rokottaen tulosta voimakkaasti. Lisäsimme myös 10 MEUR:n jvk-lainan ennusteisiimme, mikä nosti rahoituskulujen ennustetta tuntuvasti. Siten vuoden 2020 osakekohtaisen tuloksen ennusteemme nousi liikevoiton ennustettamme vähemmän ja vuoden 2019 oik. EPS-ennusteemme laski -0,01 euroon (aik. 0,01) ennustamamme rahoituskustannuksen vaikutuksesta.

Tulos ei valu alariville asti, riski/tuotto-suhde yhä epäsuotuisa

Tulosennusteissamme yhtiön korkea poistotaso ja suhteellisesti suuret rahoituskulut painavat tulostasoa huomattavasti, minkä takia osake ei saa tukea tulospohjaisesta arvostuksesta (P/E > 100x ja EV/EBIT 17x) vuoden 2020 kertoimilla. Yhtiön suuri velkamäärä on myös sijoittajan kannalta negatiivista, sillä arvioimastamme operatiivisesta rahavirrasta allokoituu huomattava määrä vuosittaisiin investointeihin ja rahoituskuluihin. Näin ollen ennusteissamme yhtiö ei pysty olennaisesti lyhentämään velkojaan. Tämä ja edelleen avoinna oleva näkemysero verottajan kanssa (1,2 MEUR) pitävät mielestämme riski/tuotto-suhteen yhä epäsuotuisana, vaikkakin aiempaa parempi tulosnäkymä laskee suuren velkamäärään kohottamaa riskitasoa.

Käy kauppaa. (Neo Industrial)

Analyytikko / Kirjoittaja

Petri Gostowski

Petri Gostowski

Analyytikko

Lisätiedot

Neo Industrial on sijoitusyhtiö, joka sijoittaa suomalaisiin teollisuusyrityksiin ja pyrkii luomaan arvoa näiden yritysten keskinäisistä synergioista. Se osallistuu yhtiöiden operatiiviseen liiketoimintaan aktiivisen omistajuuden kautta ja on siten osallinen omistamiensa yhtiöiden kehittämisessä. Teollisuussijoitukset ovat pitkäaikaisia sijoituksia ja Neo Industrialin tarkoitus on kehittää kohteita niin kauan kuin se pystyy kasvattamaan niiden arvoa.

Tunnusluvut 2019e 2020e 2021e
Liikevaihto 97,6 101,6 103,7
- kasvu-% 21,9% 4,1% 2,0%
Liikevoitto (EBIT) -0,6 2,1 2,3
- EBIT-% -0,6% 2,1% 2,3%
EPS (oik.) -0,01 0,00 0,02
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -229,0 3 161,9 146,9
EV/EBITDA 9,6 5,9 5,9
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet