Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Yhtiö: Next Games
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 1.20 EUR
Kurssi: 1.26 EUR
Kurssi hetkellä: 3.12.2021 - 6:16 Analyysi päivitetty: 25.10.2021

Next Gamesin eilinen ohjeistuksen peruuttaminen ei tullut meille yllätyksenä, sillä olimme jo aiemmin todenneet sen saavuttamisen vaativan ihmetekoja loppuvuodesta. Sijoittajan näkökulmasta tilanne on kuitenkin turhauttava, sillä kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kasvutölkkiä joudutaan potkaisemaan eteenpäin. Ensi vuoden aikana Next Gamesin on käännettävä liikevaihtonsa kasvu-uralle Stranger Things -pelin sekä muiden mahdollisten uusien projektien avulla tai muuten edessä voi olla taas omistajia dilutoivan uuden pääoman kerääminen seuraavien korttien kääntämiseksi. Toistamme Next Gamesin vähennä-suosituksen ja laskemme tavoitehintaa 1,2 euroon (aik. 1,3 EUR).

Ohjeistuksen peruuttaminen ei tullut yllätyksenä

Next Games perui eilen näkymänsä, jotka aiemmin ennakoivat tälle vuodelle vähintään 40 MEUR:n liikevaihtoa ja positiivista käyttökatetta. Tämän taustalla on Stranger Things -pelin tänä vuonna selvästi aiempia odotuksia alhaisemmaksi jäävä liikevaihto, sillä Next Games on päättänyt lykätä peliin suunniteltuja merkittäviä markkinointi-investointeja lähemmäs Stranger Things -sarjan neljännen tuotantokauden julkaisua. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että uusi tuotantokausi käynnistyy ensi vuonna arviolta huhti-heinäkuun välillä. Ohjeistuksen peruuttamisesta huolimatta Next Games jatkaa Stranger Things -pelin kehittämistä ja skaalaamista loppuvuoden aikana. Viime päivinä Android-alustalla USA:ssa Stranger Thingsin sijoitus tuottavimpien pelien listalla Sensor Towerin mukaan on ollut noin 600 tuntumassa, missä arvioimme pelin tuottaman liikevaihdon olevan vielä melko pientä. Next Gamesin mukaan pelin alustavat tunnusluvut näyttävät edelleen lupaavilta ja yhtiön aiemmin arvioima pelin liikevaihtopotentiaali ei ole kadonnut mihinkään, vaikka kasvun ajoitus nyt lykkääntyy.

Näkyvyys liikevaihdon kehitykseen on paksun sumun peitossa

Next Games kertoi myös, että sillä on parhaillaan käynnissä useita yhteistyö- ja sopimusneuvotteluita, joista joillakin saattaa olla vielä vaikutusta vuoden 2021 lukuihin. Neuvottelujen maaliin saattamiseen tämän vuoden aikana liittyy kuitenkin epävarmuutta, jonka vuoksi Next Gamesin mukaan sen ei ole mahdollista antaa luotettavaa liikevaihto- ja kannattavuusnäkymää vuodelle 2021. Pidämme todennäköisenä, että yhtiö tiedottaa lähikuukausina jonkinlaisesta alihankinta- tai yhteiskehityssopimuksesta jonkin isomman tahon kanssa, mutta tässä kohtaa mahdollisen sopimuksen ehtoihin ei ole näkyvyyttä. Mobiilipelimarkkinan kireän kilpailutilanteen vuoksi arvioimme alihankintana tehtävän kehityksen katteiden olevan tiukassa verrattuna vastaaviin sopimuksiin konsoli- ja PC-puolella. Laskimme jo ennestään aiemman ohjeistuksen alapuolella olleita ennusteitamme ja odotamme nyt Next Gamesin liikevaihdon pysyttelevän vakaana 27,3 MEUR:ssa edellisvuoteen nähden (aik. 31,9 MEUR). Ensi vuonna ennustamme liikevaihdon kasvavan 73 % 47,1 MEUR:oon Stranger Thingsin vetämänä, jonka lisäksi mahdolliset uudet projektit voivat auttaa kasvun saavuttamisessa. Uusien pelien skaalaaminen pitää oletettavasti lähivuosien kannattavuuden matalalla tasolla.

Ensi vuonna osakkeeseen odotettavissa vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Next Gamesin arvostukselle ei saada tukea tuloskertoimista. Pelkkään liikevaihtokertoimeen (2021-2022e EV/S 1,3x-0,8x) nojaaminen on vaikeaa, kun ensi vuoden ennustetusta liikevaihdosta 51 % on uusien pelien harteilla. Stranger Thingsin menestyksestä riippuen Next Gamesin osakkeelle on piirrettävissä ensi vuoteen katsottaessa hyvin erilaisia skenaarioita erinomaisten tuottojen ja merkittävän kurssilaskun väliltä. Riskinälkäiselle sijoittajalle nykyarvostus voi tarjota jo pelipaikan, mutta heikko näkyvyys ja Stranger Thingsin skaalaamiseen liittyvät riskit pitävät meidät vielä varovaisella kannalla.

Käy kauppaa. (Next Games)

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 27,2 27,3 47,1
- kasvu-% -21,5% 0,0% 72,8%
Liikevoitto (EBIT) -3,4 -2,8 -1,4
- EBIT-% -12,4% -10,1% -3,0%
EPS (oik.) -0,14 -0,09 -0,05
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -14,9 -13,8 -23,6
EV/EBITDA 112,7 23,0 13,8
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Next Games on vuonna 2013 perustettu lisensoituihin peleihin keskittyvä mobiilipelien kehittäjä ja julkaisija sekä ensimmäinen Suomessa pörssiin listautunut mobiilipeliyritys. Next Games kehittää brändilisenssien pohjalta ilmaiseksi ladattavia massaviihdetuotteiden pohjalta luotavia mobiilipelejä free-to-play (F2P) -liiketoimintamallilla. Valmiit pelit yhtiö julkaisee itse digitaalisissa jakelualustoissa (App Store, Google Play).