Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Yhtiö: Next Games
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 0.88 EUR
Kurssi: 0.93 EURKurssi hetkellä: 26.9.2019 - 8:00

Next Games julkisti eilen ehdot yhtiön 8 MEUR:n merkintäoikeusannille ja kaupankäynti osakkeella ilman merkintäoikeutta alkaa tänään. Anti toteutuu täysimääräisesti käytännössä varmasti ja olemme päivittäneet ennusteemme vastaamaan annin jälkeistä aikaa. Next Games on alkuvuoden vakauttanut liiketoimintaansa ja annista saatavat varat antavat yhtiölle mahdollisuuden kääntää liiketoiminta kohti kestävää kasvu-uraa. Epävarmuus käänteen onnistumisen suhteen on kuitenkin suurta ja yhtiön riskiprofiili korkea. Next Gamesin annin jälkeinen arvostustaso (2019e IFRS16:lla oikaistu EV/S 0,5x) on matala, mutta fundamentteihin nojaavat positiiviset kurssiajurit ovat edelleen lyhyellä tähtäimellä vähissä. Toistamme osakkeen vähennä-suosituksen ja laskemme tavoitehinnan (huomioi merkintäoikeuden irtoamisen ja kasvavan osakemäärän) 0,88 euroon (aik. 1,50 euroa).

Osakeannilla rahat strategian rahoittamiseen, osakekanta kuitenkin dilutoituu merkittävästi

Osakeannissa 2 merkintäoikeudella voi merkitä 1 uuden osakkeen 0,86 euron hintaan. Merkintäoikeuksia jaetaan 1 jokaista osakeannin täsmäytyspäivänä 27.9.2019 omistettua yhtiön osaketta kohti. Osakeannin merkintäaika alkaa 2.10.2019 ja päättyy 16.10.2019. Yhtiön suurin omistaja Jari Ovaskainen ja merkittävä omistaja AMC Networks ovat käytännössä sitoumuksillaan taanneet annin läpimenon täysimääräisesti. Next Gamesin osakkeiden lukumäärä nousee annin myötä noin 50 % 27,9 miljoonaan osakkeeseen, joten jo pidempään varoittelemamme diluutioriski pitkälti realisoitui. Annin myötä yhtiön rahoitusasema vahvistuu, mikä mahdollistaa investoinnit uusien pelien kehitykseen sekä pelien markkinointiin. Antirahoilla Next Gamesilla on esimerkiksi mahdollisuus skaalata Our Worldin käyttäjähankintapanostuksia ylöspäin ja julkaista tuleva Blade Runner Nexus -peli. Arvioimme yhtiön etenevän näiden suhteen varovaisesti, sillä annin myötä vahvistuva kassatilanne ei kuitenkaan kestä merkittäviä epäonnistumisia, kuten Our Worldin julkaisun aikaan nähtiin.

Arvostus on painunut matalaksi, mutta epävarmuus tulevan kehitykseen suhteen on erittäin korkea

Eilisellä päätöskurssilla laskettuna Next Gamesin markkina-arvo olisi täysimääräisesti merkityn annin jälkeen noin 26 MEUR ja IFRS16-vuokrasopimusveloilla oikaistu velaton markkina-arvo noin 17 MEUR (2019e). Hinnoittelu vastaa noin 0,5x EV/Liikevaihto-kerrointa vuoden 2019 ennusteellamme. Arvostus on matala, mutta emme näe siinä perusteltua nousuvaraa ennen kuin yhtiön liiketoiminnan kestävästä käänteestä saadaan vahvempia merkkejä. Sekä Our Worldin että NML:n sijoitukset tuottavimpien pelien listoilla ovat olleet laskussa Q3:lla, jota heijastellen olemme tarkistaneet ennusteitamme hieman alaspäin. Koemarkkinoilla olevaan Blade Runner Nexus -pelin viimeisin versio on julkaistu kesäkuun alussa ja tällä hetkellä suhtaudumme skeptisesti pelin menestysmahdollisuuksiin. Esituotannossa oleva Stranger Things -peli vaikuttaa alustavasti lupaavalta, mutta vielä on mielestämme liian aikaista nojata sen mahdolliseen potentiaaliin.

Osakkeen tuotto/riski-suhde ei vieläkään houkuta

Next Gamesin historiallinen kehitys ei anna vielä riittäviä perusteita nojata arvostusta yhtiön pitkän aikavälin potentiaaliin ja kasvustrategian onnistumiseen. Heikosta näkyvyydestä johtuen yhtiön liiketoiminnan kehittymisestä on tällä hetkellä maalattavissa useita skenaariota tuleville vuosille. Skenaariosta riippuen Next Gamesin osake voi tarjota erinomaisia tuottoja riskinälkäisille sijoittajille, mutta vastapainona riski pääoman tuhoutumisesta on myös hyvä pitää mielessä. Nykyisten fundamenttien pohjalta osakkeen tuotto/riski-suhde ei korkeiden riskien vuoksi vieläkään houkuttele ja seuraamme yhtiön käännetarinan edistymistä edelleen sivusta.

Käy kauppaa. (Next Games)

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot

Next Games (Helsinki Nasdaq First North: NXTGMS) on lisensoituihin peleihin keskittyvä mobiilipelien kehittäjä ja julkaisija sekä ensimmäinen Suomessa pörssiin listautunut mobiilipeliyritys. Hyvän vastaanoton saaneiden The Walking Dead -peliensä ansiosta, Next Games on suunnannäyttäjä massaviihdetuotteiden pohjalta luotavien, palvelupohjaisten mobiilipelien alalla. Yhtiö julkaisi kesällä 2018 The Walking Dead: Our World -pelin, joka käyttää viimeisintä AR-teknologiaa ja Google Mapsia.

inderesTV

Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 35,2 36,3 48,0
- kasvu-% 8,6% 2,9% 32,3%
Liikevoitto (EBIT) -16,9 -6,1 -2,4
- EBIT-% -48,0% -16,7% -5,0%
EPS (oik.) -0,98 -0,22 -0,08
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -1,1 -4,2 -12,4
EV/EBITDA -1,2 -10,7 14,2
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet