Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Yhtiö: Next Games
Suositus: Myy
Tavoitehinta: 1.60 EUR
Kurssi: 2.34 EUR
Kurssi hetkellä: 29.4.2021 - 5:45

Next Games tiedotti keskiviikkona, että se on julkaissut Blade Runner: Rogue -pelin ensimmäiselle päämarkkinalle Isoon-Britanniaan. Pelin alustava vastaanotto vaikuttaa yhtiön mukaan lupaavalta, vaikka tulokset ovat vielä hyvin varhaisia. Yhtiön mukaan pelin skaalaaminen markkinoille jatkuu suunnitelmien mukaisesti asteittain vuonna 2021. Näillä näkymin peli ollaan tuomassa tärkeimmälle USA:n markkinalle kesän jälkeen.

Next Games kertoi pelin saavuttaneen RPG-latauslistojen kärkipaikat Google Play Storessa hyvin alustavilla ja erittäin maltillisilla markkinointi-investoinneilla. Next Gamesin mukaan sijoitusta ei ole aktiivisesti tavoiteltu ja tässä vaiheessa yhtiö ei myöskään tavoittele listoilla pysyvää sijoitusta. Sensor Towerin datan perusteella kaikki pelit huomioivalla latauslistalla Blade Runnerin sijoitus on viime päivinä ollut välillä 165-283 Ison-Britannian Play Storessa. Huomautamme, että muutamien päivien lataussijoitusten perusteella on vielä mahdoton tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä pelin menestyksestä. Next Gamesin mukaan peliin on tarkoitus tuoda ennen kesää vielä uusia pelimekaniikkaa palvelevia päivityksiä, minkä jälkeen peliä suunnitellaan markkinoitavan laajemmin Isossa-Britanniassa sekä Euroopan muilla markkinoilla.

Next Gamesin mukaan RPG-genren peleille on tyypillistä, että vahva pelaajakohtainen liikevaihto (ARPDAU) rakentuu ajan myötä. Siten yhtiön suunnitelma kasvattaa markkinointi-investointeja sekä pelaajamäärää vuoden 2021 aikana maltillisesti on ennallaan. Yhtiön mukaan pelin markkinoinnissa voidaan hyödyntää myös loppuvuodesta lanseerattavaa Blade Runner -maailmaan perustuvaa Black Lotus -animesarjaa sekä uusia sarjaan perustuvia sarjakuvia.

Next Gamesin näkymät ennakoivat tälle vuodelle vahvaa kasvua, kun yhtiö odottaa liikevaihtonsa olevan vähintään 40 MEUR (2020: 27,2 MEUR). Oma ennusteemme odottaa yhtiön liikevaihdon kasvavan tänä vuonna 63 % 44,3 MEUR:oon ja kasvuodotuksemme on ladattu Stranger Things -pelin harteille. Peli näyttäisi Sensor Towerin mukaan olevan edelleen julkaistuna vain Puolassa, mutta odotamme Next Gamesin skaalavan peliä lähikuukausina uusille markkinoille. Odotuksemme pitkään tuotantovaiheessa olleen Blade Runner -pelin liikevaihdon osalta ovat hyvin matalia, emmekä näe vielä tässä vaiheessa tarpeelliseksi muuttaa ennusteitamme sen osalta. Kokonaisuudessaan nämä kaksi uutta peliä muodostavat 44 % tämän vuoden liikevaihtoennusteestamme.

Next Gamesin molempien uusien pelien osalta todellinen testi on luvassa siinä kohtaa, kun pelejä skaalataan tänä vuonna ylöspäin tärkeimmillä päämarkkinoilla (esim. USA). Pelien menestyksestä riippuen Next Gamesin osakkeelle on piirrettävissä hyvin erilaisia skenaarioita erinomaisten tuottojen ja merkittävän kurssilaskun väliltä. Mielestämme osakkeen nykyarvostuksella riskit painavat vaakakupissa tuottopotentiaalia enemmän.

 

Käy kauppaa. (Next Games)

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 27,2 44,3 55,8
- kasvu-% -21,5% 62,8% 25,8%
Liikevoitto (EBIT) -3,4 -2,6 -0,2
- EBIT-% -12,4% -5,8% -0,3%
EPS (oik.) -0,14 -0,09 -0,01
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -14,9 -26,1 -178,7
EV/EBITDA 112,7 47,3 17,0
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

Next Games on vuonna 2013 perustettu lisensoituihin peleihin keskittyvä mobiilipelien kehittäjä ja julkaisija sekä ensimmäinen Suomessa pörssiin listautunut mobiilipeliyritys. Next Games kehittää brändilisenssien pohjalta ilmaiseksi ladattavia massaviihdetuotteiden pohjalta luotavia mobiilipelejä free-to-play (F2P) -liiketoimintamallilla. Valmiit pelit yhtiö julkaisee itse digitaalisissa jakelualustoissa (App Store, Google Play).