Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Yhtiö: NoHo Partners
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 9.00 EUR
Kurssi: 8.12 EUR
Kurssi hetkellä: 26.11.2021 - 5:46 Analyysi päivitetty: 25.11.2021

Tarkistamme NoHon tavoitehintamme 9,0 euroon (aik. 10,0 euroa) laskeneista ennusteista sekä kasvaneesta koronaepävarmuudesta johtuen. NoHon tilanne on kuitenkin selvästi aiempia tartunta-aaltoja parempi ja yhtiön riskitaso ei oleellisesti muutu, kunhan koronapassin vaatiminen vapauttaa sen rajoituksista. Näin ollen toistamme lisää-suosituksemme, sillä näemme osakkeen tarjoavan kärsivälliselle sijoittajalle hyvän riski/tuotto-suhteen.

NoHon kannalta tilanne on selvästi aiempia korona-aaltoja parempi

Suomen koronatilanne on jälleen synkistynyt selvästi viimeisen parin viikon aikana, kun tartuntamäärät ovat kasvaneet rajusti ja terveydenhuollon kantokyky on noussut jälleen huolenaiheeksi. Ravintolarajoitukset tulevatkin kiristymään lähipäivinä ja rajoitusten keskeisenä tavoitteena on laajentaa koronapassin käyttöä. NoHon kannalta rajoituksissa kriittistä on se, että koronapassi vapauttaa ravintolatoimijan rajoituksista. Koronapassin laajempi käyttö saa tällä hetkellä poliittisessa kentässä laajaa kannatusta ja pidämmekin tämän linjan muuttumista epätodennäköisenä. Ainoa skenaario, jossa koronapassi ei vapauttaisi ravintoloita rajoituksista, olisi ns. ”hätäjarrumekanismi”, mikä käsityksemme mukaan tarkoittaisi yhteiskunnan laajamittaista sulkemista. Tämän skenaarion todennäköisyyttä on hyvin vaikea arvioida ja se riippuu täysin miten hyvin uusilla rajoituksilla saadaan suojeltua terveydenhuollon kapasiteettia. Sijoittajien on tärkeä huomioida, että tilanne, jossa koronapassin vaatiminen vapauttaa ravintolat rajoituksista mahdollistaa NoHolle operoinnin kohtuullisen hyvillä käyttöasteilla. Näin ollen, mikäli kuluttajakäyttäytymisessä ei tapahdu suurempia muutoksia, tulee NoHon kassavirta pysymään lähikuukaudet plussan puolella ja tässä mielessä tilanne on hyvin erilainen kuin aiemmissa korona-aalloissa.

Olemme leikanneet lyhyen aikavälin ennusteita koronan johdosta

Näkemyksemme mukaan tuleva pikkujoulukausi tulee jäämään selvästi aiemmista odotuksistamme. Marraskuun liikevaihto tulee NoHolla olemaan vielä varsin hyvä, koska rajoituksilla on varsin rajallinen vaikutus kuukauden liikevaihtoon, mutta joulukuun liikevaihtoon uudet rajoitukset ja pikkujoulukauden hyytyminen tulevat vaikuttamaan selvästi. Ennusteemme ovat NoHon loppuvuoden ohjeistuksen alapuolella ja pidämme mahdollisena, että yhtiö joutuu alentamaan ohjeistustaan loppuvuoden aikana. Tällä on kuitenkin sijoittajien kannalta hyvin marginaalinen merkitys. Olemme myös leikanneet H1’22-ennusteitamme ja odotamme kysynnän normalisoituvan jälleen Q2’22:n aikana. Luonnollisesti näkyvyys tähän on erittäin huono ja on olemassa riski siitä, että koronatilanne häiritsee ravintolamarkkinaa vielä tätäkin pidempään. 2023 ennusteemme ovat pysyneet ennallaan. Taseen osalta NoHon velka tulee vuoden lopussa olemaan odotuksiamme korkeammalla, mutta kassavirran pysyessä plussalla ja Eezyn myyntien edetessä ei yhtiön taseen riskitaso nouse nykyisestä.

Osake on halpa, kunhan tulospotentiaaliin joskus päästään

NoHon arvostustasoa haarukoitaessa keskeiset tekijät ovat yhtiön normaali tuloskunto sekä aikataulu tähän pääsemiseksi. Näkemyksemme yhtiön normaalista tuloskunnosta ei ole muuttunut, mutta luonnollisesti tämän saavuttamisen aikatauluun liittyy aiempaa enemmän epävarmuutta. Pidämme kuitenkin edelleen järkevänä oletuksena sitä, että vuosi 2023 on normaali ja haemme myös arvostustasossa sieltä tukea. 2023 P/E-kerroin on 11x, mikä on halpa ja on selvää, että NoHoa hinnoitellaan normaalitilanteessa selvästi korkeammilla kertoimilla. Mielestämme NoHo tarjoaakin edelleen kärsivälliselle sijoittajalle hyvän tuotto-odotuksen.

Käy kauppaa. (NoHo Partners)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 156,8 183,5 285,0
- kasvu-% -42,5% 17,1% 55,3%
Liikevoitto (EBIT) -24,0 -4,6 23,9
- EBIT-% -15,3% -2,5% 8,4%
EPS (oik.) -1,43 -0,67 0,30
Osinko 0,00 0,00 0,25
P/E (oik.) -5,6 -12,1 27,0
EV/EBITDA 17,1 10,4 5,8
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 3,1%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Noho Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 Noho Partners oli ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö. Konsernilla on ravintoloita Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows.