Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: NoHo Partners
Suositus: Osta
Tavoitehinta: 10.00 EUR
Kurssi: 8.30 EUR
Kurssi hetkellä: 10.8.2022 - 5:56 Analyysi päivitetty: 9.8.2022

Nostamme NoHo Partnersin suosituksen osta-tasolle (aik. lisää) ja tarkistamme tavoitehintamme 10,0 euroon (aik. 9e). Yhtiön Q2-raportti oli erittäin vahva ja olemme tarkistaneet lähivuosien ennusteitamme ylöspäin. Osakkeen riskitaso jatkaa laskuaan taseen vahvistuessa ja kannattavuusparannuksen realisoituessa. Osakkeen arvostus on kohonneisiin ennusteisiin peilaten halpa ja kannattavuusparannuksen pitäessä on osakkeen riski/tuotto-suhde houkutteleva. Suurin riski liittyy heikentyneeseen taloustilanteeseen ja sen vaikutuksiin yhtiön loppukysyntään.

Erittäin vahva kvartaali

NoHon liikevaihto oli ennakkotietojen mukaisesti 90 MEUR. Liikevoitto oli 16,1 MEUR ylittäen selvästi 13,5 MEUR:n ennusteemme. Liikevoitto sisältää 4,3 MEUR Suomen valtion takautuvasti maksamia koronatukia sekä 0,5 MEUR Norjan valtion koronatukia ja näistä oikaistuna liikevoitto olisi ollut 11,3 MEUR (Q2’22e: 9,2 MEUR). Koronatuista oikaistu liikevoittomarginaali oli hurja noin 13 %, kun me olimme odottaneet vain hieman yli 10 %:n marginaalia. Erinomaisen marginaalin taustalla oli vahvan liikevaihdon lisäksi koronan aikaan toteutetut rajut säästötoimet sekä ravintolasalkun siivous. Vaikka Q2-marginaali saakin merkittävää vetoapua kertaluontoisiksi tulkittavista eristä (MM-kisat ja patoutuneen kysynnän purkautuminen), on nyt nähty taso äärimmäisen hyvä ja tärkeä osoitus yhtiön tulospotentiaalista. Kassavirta oli odotuksiemme mukaisesti erittäin vahva ja nettovelka ilman IFRS 16 -oikaisuja oli 127 MEUR (Q2’22e: 129 MEUR). Nettovelka sulaa tällä hetkellä vauhdilla ja Eezyn omistus huomioiden olisi nettovelka painunut jo noin 100 MEUR:n tasolle.

Ennusteita tarkistettu ylös, markkinatilanne luo epävarmuutta

NoHon markkinakommentit olivat jopa yllättävän optimistisia ja yhtiö odottaa kysynnän säilyvän hyvänä talouden epävarmuudesta huolimatta. Lyhyellä aikavälillä markkina saa vielä tukea kesäsesongista ja todellinen happotesti nähdään kausiluontoisesti vaisulla syys-lokakuussa. Yhtiön ohjeistus alkaa Q2:n suorituksen jälkeen näyttää varovaiselta ja odotamme yhtiön korjaavan ohjeistustaan ylöspäin H2:n aikana. Olemme tarkistaneet ennusteitamme ylöspäin heijastellen korkeaa inflaatiota sekä kasvanutta luottamusta yhtiön marginaaleja kohtaan. Odotamme nyt lähivuosilta 9–9,5 %:n marginaalia (aik. 8–9 %). Suosittelemme sijoittajia keskittymään marginaalin lisäksi myös EPS:n kehitykseen, sillä liikevoiton alapuoliset erät ovat NoHolla merkittävät. Kokonaisuutena odotamme yhtiöltä vahvaa tuloskehitystä lähivuosilta erinomaisen kannattavuuden vetämänä.

Arvostus on halpa kunhan kannattavuus kestää

NoHon normaalin tulostason asteittain selkiytyessä voidaan yhtiötä hiljalleen alkaa katsoa myös perinteisten arvostuskertoimien kautta. Kuluvan vuoden P/E- ja EV/EBIT-kertoimet ovat 13x ja 9x (oikaistu Eezyllä ja IFRS 16 -vastuilla). Tasot ovat mielestämme hyvin maltilliset, kun huomioidaan yhtiön laskenut riskitaso (velka supistuu ja tuloksen ennustettavuus paranee). 2023 erittäin vahvalla ja yhtiön normaalia tuloskuntoa kuvastavalla tasolla P/E on 11–12x ja oikaistu EV/EBIT 8x. Mielestämme kertoimet ovat selvästi alle NoHolle hyväksyttävien tasojen, ja taseen sekä kannattavuuden track-recordin ollessa kunnossa olisi näissä kertoimissa selkeää nousuvaraa. Yhtiö tulee myös palaamaan osingonmaksajaksi ensi keväänä ja tämä alkaa antaa pientä tukea osakkeen tuotto-odotukselle. Sijoittajien on kuitenkin hyvä huomioida, että tulospohjainen arvonmääritys on herkkä jo pienille muutoksille kannattavuudessa ja heikentyvä talouskuva kasvattaa ennusteisiin liittyvää epävarmuutta.

Lue yhtiöstä julkaistu analyysiraportti täältä (premium-tilaajille)

Käy kauppaa. (NoHo Partners)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Kasper Mellas

Kasper Mellas

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2021 2022e 2023e
Liikevaihto 186,1 314,7 340,0
- kasvu-% 18,7% 69,1% 8,0%
Liikevoitto (EBIT) -0,9 31,1 30,6
- EBIT-% -0,5% 9,9% 9,0%
EPS (oik.) -0,55 0,63 0,72
Osinko 0,00 0,20 0,35
P/E (oik.) -13,8 13,1 11,6
EV/EBITDA 9,6 5,7 5,6
Osinkotuotto-% 0,0% 2,4% 4,2%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Noho Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 Noho Partners oli ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö. Konsernilla on ravintoloita Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows.