Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Yhtiö: NoHo Partners
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 10.00 EUR
Kurssi: 8.40 EUR
Kurssi hetkellä: 4.8.2021 - 8:01

NoHo Partners julkistaa Q2-raporttinsa tiistaina 08:15. Numerot ovat ennakkotietojen myötä jo pääosin tiedossa ja lisäksi yhtiön lähivuosien tiekartta on hyvin selkeä kesän strategiainfon jälkeen. Q2-raportissa numerot ovat sivuroolissa ja fokus on lyhyen aikavälin näkymissä. NoHon tulosliveä voi seurata 08.00 alkaen InderesTV:ssä.

NoHo on siirtynyt koronaviruspandemian aikana raportoimaan tiedot liikevaihdostaan ja liiketoiminnan operatiivisesta kassavirrasta kuukausitasolla ja näin ollen Q2-numerot ovat pääpiirteittäin tiedossa. Liikevaihto on noin 33 MEUR, koska yhtiö kärsi huhti-toukokuussa vielä rajuista ravintolarajoituksista. Kesäkuussa ravintolarajoitusten helpottuessa yhtiö ylsi 18 MEUR:n liikevaihtoon, joka oli arviomme mukaan noin 70 % yhtiön normaalista volyymistä. Heinäkuussa kehitys on jatkunut arviomme mukaan hyvänä koronatartuntojen kasvusta huolimatta ja odotamme yhtiön raportoivan vahvat heinäkuun myyntinumerot.

Vaikka yhtiö onkin läpikäynyt rajut saneeraustoimet, jää Q2-liiketulos selvästi tappiolle liian matalan volyymin johdosta. Arviomme mukaan liiketappio on 5,3 MEUR sisältäen Suomen valtiolta saadun 2,8 MEUR:n tuen. NoHo kertoi kesäkuun pääomamarkkinapäivässään tavoitteekseen irtaantua Eezystä kokonaan 2024 mennessä. Käsityksemme mukaan Eezy tullaan siirtämään myytävissä oleviin toimintoihin ja jatkossa omistus arvotetaan taseeseen osakekurssin perusteella. Näin ollen NoHon tulisi tehdä Eezystä merkittävä, noin 6 MEUR:n ylöskirjaus Q2 yhteydessä. Tämä yhdessä positiivisten verokirjausten kanssa riittää nostamaan nettotuloksen nollan tuntumaan. Sijoittajien on hyvä huomioida, että NoHolla on merkittävät kassavirtavaikuttamattomat poistot ja näin ollen tuloksen ja kassavirran välillä on merkittävä ero. Yhtiön keskittyessä kassansa puolustamiseen, ei raportoidulla tuloksella ole tässä vaiheessa oleellista merkitystä.

NoHo on kertonut sen operatiivisen kassavirran (käyttökate) olleen Q2:llä noin 1 MEUR plussalla johtuen kesäkuun vahvasta kassavirrasta sekä valtion tuista. Investoinnit huomioiden kassavirta on arviomme mukaan lievästi miinuksella, mutta käyttöpääoman purkautumisen johdosta kassavirran tulisi olla selvästi positiivinen. Lisäksi NoHo on myynyt katsauskauden aikana Eezyä noin 5 MEUR:lla ja näin ollen Q2 nettovelan tulisi laskea Q1 lopun 170 MEUR:sta alle 160 MEUR:oon. Myös likviditeettiasema on parantunut huomattavasti ja taseen riskitaso on laskenut kesän aikana merkittävästi.

Vaikka koronakriisi aiheuttaakin lyhyellä aikavälillä NoHolle vielä päänvaivaa, alkaa koronakriisin maaliviiva häämöttää. Pidämme uusia laajamittaisia rajoituksia varsin epätodennäköisinä ja riski siitä, että yhtiön kassavirta valahtaisi jälleen miinukselle on mielestämme pieni. Arviomme mukaan yhtiö pääsee avaamaan liiketoimintaansa asteittain H2 aikana rokotusten edetessä ja yhtiöllä on edellytykset päästä 2022 ns. normaalivauhtiin. Yhtiö avasi lähivuosien tiekarttaa kattavasti kesän strategiainfossa ja Q2-tulosinfossa fokus onkin etenkin lyhyen aikavälin näkymissä, sillä lyhyellä aikavälillä tärkein kysymys on: koska NoHo pääsee takaisin normaalivauhtiin? Keskipitkällä aikavälillä keskeinen kysymys puolestaan on: kuinka hyvään tuloskuntoon NoHo yltää rajun saneerauksen jälkeen?

Käy kauppaa. (NoHo Partners)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 156,8 169,4 290,0
- kasvu-% -42,5% 8,0% 71,2%
Liikevoitto (EBIT) -24,0 -7,6 23,2
- EBIT-% -15,3% -4,5% 8,0%
EPS (oik.) -1,43 -0,39 0,59
Osinko 0,00 0,00 0,30
P/E (oik.) -5,6 -21,7 14,2
EV/EBITDA 17,2 12,4 6,4
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 3,6%
Uusimmat ennusteet

Noho Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 Noho Partners oli ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö. Konsernilla on ravintoloita Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows.