Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Ravintolayhtiö NoHo Partners avasi Kauppalehden eilisessä uutisessa askelmerkkejä yhtiön Suomen ravintolatoiminnan asteittaiseksi avaamiseksi. Yhtiön pyrkimyksenä on päästä avamaan ravintolat kolmessa vaiheessa. Yhtiö kertoi, että ensimmäisessä vaiheessa eli vapun jälkeisellä viikolla yhtiön tavoitteena on päästä avamaan ruokaravintolat siten, että ne ovat auki iltakymmeneen. Toisessa vaiheessa eli juhannuksen jälkeen yhtiön tavoitteena on päästä avaamaan baareja ja yökerhoja. Yritystapahtumien NoHo arvioi puolestaan normalisoituvan syyskuun alusta lähtien.

Suomen hallitus kokoontui keskiviikkoiltana Säätytalolle keskustelemaan koronapandemian exit-suunnitelmasta ja ravintolarajoitusten asteittaisesta purkamisesta. Helsingin Sanomat uutisoi eilen, että hallituksen tavoiteena olisi päättää poikkeusolot huhtikuussa ja purkaa rajoituksia vaiheittain huhti-elokuun aikana. HS:n uutinen pohjautui lehden näkemään suunitelmaluonnokseen. HS:n tietojen perusteella ravintolatoimintaa on määrä avata asiakaspaikka- ja aukiolorajoituksin huhtikuussa ja em. rajoituksia pyritään lieventämään kesäkuussa. Myös yleisötapahtumien järjestäminen pyritään mahdollistamaan asteittain kolmessa vaiheessa kesäkuusta alkaen. Hallituksen exit-suunnitelmasta on määrä saada lisätietoa tänään torstaina.

Koronatilanne on toteutettujen rajoitustoimien ja rokotekattavuuden myötä helpottanut viimeisen parin viikon aikana Suomessa selvästi ja julkisuudessa esitettyjen tietojen perusteella ravintolarajoitusten asteittainen purkaminen vaikuttaa siis tällä hetkellä varsin todennäköiseltä. Uutinen on NoHon kannalta luonnollisesti positiivista ja näkemyksemme mukaan yhtiön liiketoiminta tulee kääntymään varsin nopeasti kassavirtapositiiviseksi käyttöasteiden noustessa ja käyttöpääoman alkaessa pyörimään yhtiön kannalta oikeaan suuntaan.

Keskiviikkona nähtiin myös NoHon osakkuusyhtiö Eezyn osakkeilla toteutettu 4,7 MEUR:n blokkikauppa. Blokkikaupassa 930 000 Eezyn osaketta vaihtoi omistajaa 5,00 euron osakekurssilla. Arviomme mukaan blokkikaupan taustalla oli NoHo. NoHon likviditeettitilanne on tällä hetkellä tiukka ja Eezyn omistus on yhtiölle käytännössä ainoa järkevä keino kohentaa likviditeettiä lyhyellä aikavälillä. Arviomme mukaan nyt toteutettu myynti riittää kattamaan NoHon likviditeettitarpeet ravintoloiden avautumiseen asti.

Tulemme päivittämään näkemyksemme NoHosta, kun ravintolarajoitusten purkamisesta saadaan tarkempaa lisätietoa. Viimeisin yhtiöpäivitys NoHosta on luettavissa täältä.

 

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Noho Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 Noho Partners oli ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö. Konsernilla on ravintoloita Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows.