Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

NoHolla alkaa diskopallo pyörimään

Analyytikon kommentti 01.10.2021 6:23 NoHo Partners
Yhtiö: NoHo Partners
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 10.00 EUR
Kurssi: 9.19 EUR
Kurssi hetkellä: 1.10.2021 - 6:08

NoHon kannalta koronatilanne jatkoi eilen positiivista kehitystään, kun STM lievensi ravintolarajoituksia Suomessa. Norja ja Tanska ovat jo poistaneet kaikki ravintolarajoitukset ja myös Suomi tulee pian poistamaan loputkin rajoitukset. Yhtiön riskiprofiili jatkaa koronan hiipumisen myötä laskuaan ja emme näe tässä vaiheessa tarpeelliseksi tehdä ennustemuutoksia. Ohessa keskeiset huomiot NoHon tilanteesta eri markkinoilla sekä kassavirran suhteen:

  • Suomessa (noin 80 % NoHon normaalista liikevaihdosta) ravintolarajoitukset ovat edelleen päällä, vaikka STM eilen lievensikin niitä. NoHolla Uusimaa ja Pirkanmaa tuovat noin 80 % Suomen liikevaihdosta ja näin ollen niiden rajoitukset ovat täysin ratkaisevia. Eilisten rajoitusten purkamisten jälkeen Pirkanmaalla ei ole enää voimassa rajoituksia. Uusimaa on edelleen leviämisvaiheessa missä toimintaa rajoitetaan (anniskelu päättyy 24 ja kapasiteetista käytössä 50-75 %). Nykyisillä rajoituksilla yhtiön kassavirta Uudellamaalla on arviomme mukaan selvästi positiivinen, sillä rajoitukset mahdollistavat illallismarkkinan toimimisen lähes normaalisti ja käytännössä yökerhot ovat ainoa merkittävä puuttuva liikevaihto.
  • Suomessa nykyinen poikkeuslainsäädäntö päättyy 30.10. ja käsityksemme mukaan tämä tarkoittaa myös ravintolarajoitusten päättymistä. Rajoitusten pidentäminen vaatisi uutta lainsäädäntöä, mitä pidämme käytännössä mahdottomana ilman koronatilanteen selkeää heikentymistä (esim. uusi virusvariantti). Näin ollen viimeisetkin rajoitukset tullaan purkamaan todennäköisesti jo lähiviikkoina ja viimeistään kuun lopussa.
  • Tanskassa (alle 10 % NoHon normaalista liikevaihdosta) ravintolarajoitukset päättyivät 10.9.2021 ja käsityksemme mukaan markkina on vetänyt sen jälkeen erittäin hyvin. Arviomme mukaan NoHon liikevaihto pyörii Tanskassa nyt lähellä täyttä kapasiteettia. Tanska ei enää luokittele koronaa kansanterveydelle vaaralliseksi sairaudeksi ja näin ollen uudet rajoitukset ovat erittäin epätodennäköisiä.
  • Norjassa (noin 10 % NoHon normaalista liikevaihdosta) rajoitukset poistuivat niin ikään täysin 25.9.2021. Odotamme NoHon liikevaihdon elpyvän Norjassa myös hyvin nopeasti ja yhtiön tulisi parhaillaan pyöriä lähellä täyttä kapasiteettia. Norja on myös avannut rajansa turismille ja siirtänyt yhteiskunnan ”takaisin normaaliin” ja mielestämme uudet rajoitukset ovat myös siellä erittäin epätodennäköisiä.
  • NoHon riskiprofiili on syksyn aikana jatkanut laskuaan, kun korona on yhä selvemmin jäämässä taka-alalle. Arviomme mukaan yhtiön kassavirta tulee syyskuussa pysymään positiivisena ja lokakuussa kassavirta paranee rajoitusten purkautuessa. Seuraava jännityksen kohde NoHolla onkin tuleva pikkujoulukausi, mihin päästään suurella todennäköisyydellä ilman rajoituksia. Olemme aiemmin todenneet, että tulevalla pikkujoulukaudella on eväät historiallisen vahvaksi pikkujoulukaudeksi, kunhan koronatilanne ei rajoita yritysten halua järjestää tilaisuuksia. Tilanne näyttää myös pikkujoulukauden suhteen koko ajan paremmalta koronatilanteen pysyessä hallinnassa ja rokotekattavuuden noustessa. Pikkujoulukauden onnistuminen olisi NoHolle tärkeää sen merkittävän tulos- ja kassavirtavaikutuksen johdosta.

Käy kauppaa. (NoHo Partners)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 156,8 175,2 290,0
- kasvu-% -42,5% 11,7% 65,6%
Liikevoitto (EBIT) -24,0 -5,3 23,4
- EBIT-% -15,3% -3,0% 8,1%
EPS (oik.) -1,43 -0,62 0,58
Osinko 0,00 0,00 0,30
P/E (oik.) -5,6 -14,8 15,9
EV/EBITDA 17,1 10,6 6,1
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 3,3%
Uusimmat ennusteet

Noho Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 Noho Partners oli ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö. Konsernilla on ravintoloita Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows.