Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Belgialaiset operaattorit Proximus ja Orange Belgium vaihtavat nykyisen jaetun verkkoinfrastruktuurinsa Nokian ja Ericssonin toimittamiin laitteisiin. Operaattorit aikovat luopua kiinalaisesta teknologiasta verkoissaan kokonaisuudessaan vuoteen 2023 mennessä.

Belgia on pieni markkina verkkotoimittajille, mutta kyseessä on jälleen yksi vahva signaali eurooppalaisten operaattoreiden paineesta luopua Huawein käytöstä. Muutos on myös siinä mielessä merkittävä, että Huawei oli ainoa kyseisten operaattoreiden radioverkkojen toimittaja.

Uudessa sopimuksessa Nokia toimittaa 2g-, 3g- ja 4g-verkkojen päivityksen vuoteen 2023 mennessä sekä ottaa vastuun Orange Belgiumin 5g-radioverkon rakennuksesta. Ericsson vastaa core-verkon verkon toimituksesta.

Viime kuun lopussa Nokia teki brittiläisen BT-operaattorin kanssa tärkeän 5g-sopimuksen, jossa samalla syrjäytetään Huawei. Poliittisen tilanteen johdosta näemme Nokialla hyvät edellytykset voittaa Euroopan markkinalla takaisin Huaweilta viime vuosikymmenten aikana menetettyjä markkinaosuuksia.

Analyytikko / Kirjoittaja

Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

Toimitusjohtaja, analyytikko

Lisätiedot

Nokia on vuonna 1865 peustettu globaali suomalainen tietoliikennealalla toimiva yhtiö, jonka liiketoimintoihin lukeutuu teknologiakehitys ja sen lisensointi. Nokia kuuluu alansa suurimpiin yrityksiin ruotsalaisen Ericssonin ja kiinalaisen Huawein rinnalla. Nokian liiketoiminnot voidaan jakaa Nokia Networksiin ja teknologiayksiköihin. Nokia toimii lähes jokaisella mantereella ja sillä on maailmanlaajuinen johtoasema mobiili ja kiinteiden verkkojen infrastruktuurissa.