Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Nokian osake nousi eilen 6 %, kun Yhdysvalloissa uutisoitiin tuomioistuimen aikovan hyväksyä Sprint- ja T-Mobile -operaattoreiden fuusion. Kyseisen kaksi vuotta kestäneen fuusioprosessin jumiutuminen on aiheuttanut epävarmuutta operaattoreiden investointeihin, mikä on rasittanut niin Nokiaa kuin Ericssonia. Myös Ericssonin osake nousi eilen 6 %.

Sprintin osake nousi uutisen jälkeen 77 %, joten yhdistymisen läpi meneminen tuli yllätyksenä markkinoille. Sprintin ja T-Mobilen yhdistymisessä on kyse Yhdysvaltojen kolmanneksi ja neljänneksi suurimpien operaattoreiden fuusiosta. Yhdistyneen yhtiön tavoitteena on haastaa 5g-aikakaudella AT&T ja Verizon -operaattorit.

Analyytikko / Kirjoittaja

Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

Toimitusjohtaja, analyytikko

Lisätiedot

Nokia on vuonna 1865 peustettu globaali suomalainen tietoliikennealalla toimiva yhtiö, jonka liiketoimintoihin lukeutuu teknologiakehitys ja sen lisensointi. Nokia kuuluu alansa suurimpiin yrityksiin ruotsalaisen Ericssonin ja kiinalaisen Huawein rinnalla. Nokian liiketoiminnot voidaan jakaa Nokia Networksiin ja teknologiayksiköihin. Nokia toimii lähes jokaisella mantereella ja sillä on maailmanlaajuinen johtoasema mobiili ja kiinteiden verkkojen infrastruktuurissa.