Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Pihlajalinna
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 11.00 EUR
Kurssi: 10.18 EURKurssi hetkellä: 5.9.2019 - 6:46

Pihlajalinna tiedotti keskiviikkona, että Pihlajalinnan ja Pohjola Vakuutuksen keväällä aloitettu pilotti onnistui hyvin ja Pihlajalinna on valittu Pohjola Vakuutuksen palveluntuottajaksi. Pihlajalinna ja Pohjola Vakuutus allekirjoittivat 31.5.2019 yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena oli pilotoida uudenlaista asiakaspalvelumallia kahdella paikkakunnalla Pohjola Vakuutuksen asiakkaille. Kyseessä olevat pilotoinnit tapahtuivat käsityksemme mukaan Jyväskylässä ja Joensuussa.

Pilotointi on päättynyt ja osapuolet ovat arvioineet pilotin tulokset ja vaikuttavuuden. Hyvin onnistuneen pilotin perusteella Pohjola Vakuutus on hyväksynyt Pihlajalinnan yhdeksi valtakunnalliseksi palveluntuottajaksi monituottajamalliinsa, jonka tavoitteena on palveluiden viiveetön saatavuus sekä erinomainen laatu ja asiakaskokemus. Osapuolet toteavat, että onnistunut pilotointi on vahvistanut yhteistyön laajentumisen valtakunnalliselle tasolle. Yhteistyö ei sisällä euromääräistä ostositoumusta. Pihlajalinnan arvion mukaan yhteistyösopimuksella olisi saavutettavissa 5-10 MEUR:n vuotuinen liikevaihto. Pihlajalinnan arvio sopimuksen potentiaalisesta koosta on noin 1-2 % Pihlajalinnan noin 500 MEUR:n liikevaihdosta (2019e: 514 MEUR).

Pihlajalinnan valtakunnallinen verkosto alkaa olla viime vuosina tehtyjen yritysostojen ja laajentumisinvestointien jälkeen jo niin kattava, että uusien asiakassopimusten voittamiseen on nyt entistä paremmat mahdollisuudet ja asiakaskuntaa pyritään laajentamaan erilaisten työterveys- ja vakuutusyhtiösopimusten kautta. Pihlajalinna aloitti vuoden 2019 alussa ison Stora Enson Suomen toimintojen työterveyshuollon sopimuksen ja nyt aloitettu Pohjola Vakuutus -yhteistyö vahvistavat uskoamme siitä, että sopimuksia on alkanut nyt konkreettisesti tulla enemmänkin ja ne voivat alkaa näkyä positiivisesti yhtiön luvuissa. Yksi tekijä Pihlajalinnan viime vuosien heikon tuloskunnon taustalla on ollut toimipaikkakohtainen kannattavuus. Toimipaikkakohtaisen kannattavuuden heikkous on johtunut mm. matalasta kapasiteetin käyttöasteesta, mikä on johtunut liian pienistä asiakasmääristä yhtiön toimipisteissä. Uudet työterveyshuolto- ja vakuutusyhtiösopimukset auttavat taklaamaan juuri tätä matalien käyttöasteiden ongelmaa, millä pitäisi olla positiivinen vaikutus koko konsernin tuloskuntoon.

Mielestämme tiedote voidaan tulkita lievänä positiivisena signaalina Pihlajalinnalle ja olemme tästä syystä nostaneet lähivuosien liikevaihto- ja tulosennusteitamme noin 1-2 %. Tiedotteella ei kuitenkaan ole vaikutusta suositukseemme tai tavoitehintaamme.

Käy kauppaa. (Pihlajalinna)

Pihlajalinna on yksi Suomen johtavista yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottajista. Yhtiö tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita yksityishenkilöille, yrityksille, vakuutusyhtiöille ja julkisyhteisöille ja tarjoaa palveluita niin lääkärikeskuksissa ja terveysasemilla, hammasklinikoilla kuin sairaaloissakin eri puolilla Suomea.

Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 487,8 514,0 537,9
- kasvu-% 15,1% 5,4% 4,6%
Liikevoitto (EBIT) 13,2 9,4 24,5
- EBIT-% 2,7% 1,8% 4,6%
EPS (oik.) 0,21 0,42 0,64
Osinko 0,10 0,15 0,20
P/E (oik.) 42,0 24,4 15,8
EV/EBITDA 8,0 8,7 6,5
Osinkotuotto-% 1,2% 1,5% 2,0%
Uusimmat ennusteet