Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: Rovio
Suositus: Osta
Tavoitehinta: 7.50 EUR
Kurssi: 5.67 EUR
Kurssi hetkellä: 20.1.2023 - 8:24 Analyysi päivitetty: 31.10.2022

Israelilainen ja USA:n pörssiin listattu mobiilipeliyhtiö Playtika tiedotti eilen Helsingin pörssin sulkeutumisen jälkeen tehneensä ostotarjouksen Roviosta. Playtika ehdottaa Rovion hallitukselle ei-sitovaa käteisostotarjousta 9,05 euron osakekohtaisella hinnalla. Tämä tarkoittaisi noin 59,6 %:n preemiota suhteessa Rovion 19.1.2023 päätöskurssiin (5,67 EUR) nähden.

Ostotarjouksen läpimeno Hedin suvun käsissä

Tiedotteesta käy ilmi, että Playtika on tehnyt Rovion hallitukselle jo 16.11.2022 tarjouksen 8,5 euron osakekohtaisella hinnalla. Rovion hallitus on selkeästi torpannut ehdotuksen kulisseissa, ja onkin mielenkiintoista nähdä hallituksen vastaus nyt julkiseksi tuotuun tarjoukseen. Loppupeleissä tarjouksen läpimeno on kiinni Hedin suvusta, joiden hallussa on yhteensä noin 39 % Rovion osakkeista. Historiassa Hedit eivät ole olleet halukkaita luopumaan Roviosta, ja 55 sentin korotus Playtikan aiempaan tarjoukseen ei välttämättä ole riittävä tekijä muuttamaan heidän mieltään asian suhteen.

Tarjottu hinta näyttää lyhyellä tähtäimellä hyvältä mobiilipelimarkkinan heikossa sentimentissä, mutta jättäisi pitkän aikavälin potentiaalia pöydälle

Ostotarjouksen hinnalla Rovion vuosien 2022-2023 EV/EBIT-kertoimet olisivat ennusteillamme noin 13x tasolla, EV/EBITDA-kertoimet 11x-10x ja EV/Liikevaihto-kertoimet noin 1,6x. Kertoimet ovat preemiolla suhteessa mobiilipeliverrokkeihin, joiden arvostuksia on kuitenkin viimeisen reilun vuoden aikana hakattu monin paikoin rutkasti alaspäin. Mielestämme sektorin keskimääräinen noin 5x EBITDA-kerroin on matala ja heijastelee tällä hetkellä synkkää sentimenttiä mobiilipelimarkkinan ympärillä. Pelkästään lyhyen aikavälin tilanteeseen ja verrokkien arvostustasoihin peilattuna ostotarjouksessa tarjottu hinta on mielestämme hyvä, mistä myös nykyinen tavoitehintamme (7,5 EUR) Roviolle osaltaan kertoo.

Nykyiset ennusteemme odottavat Roviolta melko vakaata tuloskehitystä, jonka valossa ostotarjoukseen tarttuminen näyttäisi järkevältä. Rovion kehitysputkessa on lähivuosille kuitenkin runsaasti uusia peliaihioita, joista osasta voi kuoriutua uusia menestyspelejä. Yhtiö on investoinut uusiin pelistudioihin ja on kasvattamassa samaan aikaan nykyisten kärkipeliensä tiimien kokoja. Näiden kasvuinvestointien onnistuessa Rovion liikevaihdolla ja tuloksella on myös potentiaalia yltää selvästi nykyisiä ennusteitamme paremmalle tasolle. Tähän peilattuna ostotarjous ei näytä erityisen houkuttelevalta, vaikka luonnollisesti tulevien pelien menestykseen liittyy tässä kohtaa huomattavaa epävarmuutta.

Rovio olisi strategisesti hyvin sopiva ostos Playtikalle, mutta kulttuuripuoli kysymysmerkki

Playtika on kohdannut viime vuosina huomattavia haasteita, kun Applen IDFA-muutokset iskivät voimalla yhtiön Social Casino -genren peleihin käyttäjähankinnan vaikeuduttua. Yhtiö on pyrkinyt siirtämään fokustaan Rovion leipälajia oleviin kasuaalipeleihin, joissa laajemman kohdeyleisön vuoksi haasteet käyttäjähankinnassa eivät ole olleet niin pahoja. Siten mobiilipeleissä vahva Angry Birds IP istuisi hyvin Playtikan strategiaan. Playtikan vuoden 2022 liikevaihdon ennustetaan olevan noin 2,6 miljardia dollaria, joten Rovion ostamalla yhtiö saisi myös jonkin verran vauhditettua lähivuosien muuten melko ankealta näyttävää kasvunäkymäänsä. Playtika on aiemminkin ollut yrityskaupoilla Suomessa, kun 2019 yhtiö osti Best Fiends -ötökkäpeleistä tunnetun Seriouslyn ja vuonna 2021 sisustuspelikehittäjä Reworksin. Viime vuonna Playtika kertoi sulkevansa Seriouslyn studion Helsingissä ja siirtävänsä pelien operaatiot Israeliin ja Puolaan. Käsityksemme mukaan päätökseen johtivat kulttuurierot Playtikan ja Seriouslyn studiojohdon kanssa ja Playtikan halu monetisoida pelejä huomattavasti aggressiivisemmin. Näin ollen Playtikan maine suomalaisten pelistudioiden keskuudessa on tällä hetkelle ymmärryksemme mukaan melko huono. 

Käy kauppaa. (Rovio)

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2022e 2023e 2024e
Liikevaihto 320,6 324,1 349,1
- kasvu-% 12,0% 1,1% 7,7%
Liikevoitto (EBIT) 33,9 40,1 43,5
- EBIT-% 10,6% 12,4% 12,4%
EPS (oik.) 0,46 0,41 0,44
Osinko 0,12 0,12 0,12
P/E (oik.) 12,3 13,7 12,8
EV/EBITDA 5,6 4,9 4,3
Osinkotuotto-% 2,1% 2,1% 2,1%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Rovio on vuonna 2003 perustettu mobiilipeleihin keskittyvä peliyhtiö. Rovio luo ja kehittää mobiilipelejä free-to-playmallilla. Pelit pohjautuvat yhtiön Angry Birds - brändiin sekä muihin yhtiön omiin uusiin pelibrändeihin. Valmiin pelin yhtiö julkaisee itse digitaalisissa jakelualustoissa (App Store, Google Play). Lisäksi yhtiö lisensoi Angry Birds -brändiä kuluttajatuotteisiin, elokuviin, animaatioihin ja muuhu viihteeseen. Valtaosa yhtiön liikevaihdosta tulee peliliiketoiminnasta ja loput brändilisensoinnista. Maantieteellisesti Rovion liiketoiminnan painopiste on länsimarkkinoilla.