Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Privanet
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 0.82 EUR
Kurssi: 0.86 EUR
Kurssi hetkellä: 27.8.2019 - 7:36

Toistamme Privanetille 0,82 euron tavoitehinnan ja nostamme suosituksemme vähennä-tasolle (aik. myy). Käsityksemme mukaan yhtiö on saanut maksettua erääntyneen joukkovelkakirjansa, joten välitön likviditeettiuhka on ilmeisesti ohi. Tämä oli odotettua, mutta kalkkiviivoille venynyt ratkaisu ei kasvattanut luottamusta yhtiöön. Näkymät ovat edelleen epävarmat, mutta toisaalta osakkeen arvostus on maltillinen, jos tuloskäänne onnistuu.  

Erääntynyt joukkovelkakirja on ilmeisesti saatu maksettua

Privanetin 21.8. julkaisema H1-raportti kertoi, että yhtiön likvidit varat oli kesäkuun lopussa vain 0,53 MEUR. Vaikka yhtiön oma pääoma ja taserakenne ovat merkittävästi vahvistuneet kahden osakeannin seurauksena, likviditeettitilanne oli siis edelleen erittäin tiukka. Yhtiöllä erääntyi maanantaina joukkovelkakirjalaina, jonka maksuun vaadittiin arviolta 2,0-2,9 MEUR. Yhtiö onnistui ilmeisesti saamaan varat kasaan viime hetkillä ja käsityksemme mukaan jvk:n sijoittajat ovat saaneet rahansa, joten erittäin tiukka likviditeettitilanne on saatu ratkaistua. Privanet tiedotti eilen Mininvestin (Kim Wiio) ja Mashin (Tommi Lindfors) merkinneen yhtiön liikkeelle laskemia joukkovelkakirjoja, mikä toi kassaan rahaa. Lisäksi yhtiö on todennäköisesti myynyt anneista apporttina saatuja St1 Nordic-osakkeita. Odotimme yhtiön saavan lopulta tarvittavat pääomat kasaan, ja oletimme uuden pääomistajan Kim Wiion tarvittaessa pelastavan esimerkiksi merkitsemällä yhtiön uusia joukkovelkakirjoja. Pidimme mahdollisena, että Privanet aikaisti H1-katsauksen julkaisua, jotta sisäpiirissä olevat pääomistajat voisivat merkitä yhtiön uusia joukkovelkakirjalainoja.

Arvostus on maltillinen, jos yhtiö onnistuu tuloskäänteessään

Privanetille on erittäin vaikea tehdä luotettavaa arvonmääritystä, vaikka likviditeettitilanne vaikuttaisi ratkenneen. Yhtiön tulevaisuuden tulos- ja rahavirtojen ennustaminen on äärimmäisen vaikeaa, ja myös yhtiön strategia on murrosvaiheessa. Mielestämme tukea tavoitehinnalle täytyy edelleen hakea yhtiön tasesubstanssista eli P/B-luvusta, ja olemme pitäneet tavoitehintamme lähellä P/B 1x lukua. Oma pääoma / osake oli 0,81 €, ja 2019e vastaava on 0,84 €. Tavoitehintamme 0,82 € on näiden välissä. Näkemyksemme mukaan osakkeessa on nousuvaraa, jos yhtiö onnistuu tuloskäänteessään ja pystyy jälleen aidosti luomaan omistaja-arvoa (pääoma tuottaa enemmän kuin maksaa). Viime vuosien suurien pettymysten ja merkittävän omistaja-arvon tuhoamisen jälkeen jäämme odottamaan yhtiöltä konkreettisia näyttöjä. Lisäksi sijoittajien on tärkeää muistaa, että Lapis-oikeudenkäynnit ja Privanetia vastaan nostettujen 2,455 MEUR:n (lisäksi korot) kanteiden käsittely on edelleen edessä.

Muuten iso kova on ennallaan

Edellisestä 22.8. julkaistusta Privanet-päivityksestämme on kulunut vain päiviä, eikä näkemyksemme yhtiön kokonaiskuvasta ole muuttunut. Emme ole tehneet ennustemuutoksia. Odotamme edelleen yhtiön pystyvän kääntämään liiketoimintansa kannattavaksi H2:lla pääosin yhtiön tekemien todella voimakkaiden kululeikkauksien ansiosta. Silti H2:n tulovirroista ei ole edelleenkään tarkempaa tietoa: Around- ja RealInvest-kierroksia järjestetään yhtiön mukaan harvemmin ja kasvua odotetaan vain Premarket-kauppapaikalta, jonka tulovirta on käsityksemme mukaan edelleen pieni. St1-osakkeet tukevat kauppapaikkaa loppuvuonna, ja kaupankäynnin kohteeksi pyritään saamaan uusia mielenkiintoisia yhtiöitä. Kokonaisuudessaan yhtiö on edelleen murrosvaiheessa, ja odotamme edelleen mielenkiinnolla selkeitä strategisia linjauksia Privanetin uudelta hallitukselta. Nyt kun rahoitustilanne on ilmeisesti saatu vakautettua ja tase on kunnossa, yhtiö pystyykin jälleen keskittymään liiketoiminnan kehittämiseen.

Käy kauppaa. (Privanet)

Analyytikko / Kirjoittaja

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 8,3 6,6 7,2
- kasvu-% -40,6% -20,8% 9,9%
Liikevoitto (EBIT) -3,4 -0,4 1,1
- EBIT-% -40,6% -6,0% 14,7%
EPS (oik.) -0,22 0,00 0,07
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -3,6 -187,3 13,0
EV/EBITDA -5,0 -1 272,5 10,0
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

Privanet Group Oyj on vuonna 2000 perustettu suomalainen sijoituspalvelukonsernin emoyhtiö. Konsernin tytäryhtiö Privanet Securities Oy harjoittaa sijoituspalveluyrityksen toimiluvan mukaista liiketoimintaa keskittyen listaamattomien arvopapereiden jälkimarkkinan ylläpitämiseen sekä erinäisiin rahoitusjärjestelyihin. Yhtiön asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yhteisöt sekä institutionaaliset sijoittajat.