Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Privanetin toimitusjohtaja vaihtuu

Analyytikon kommentti 07.10.2019 6:12 Privanet
Yhtiö: Privanet
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 0.82 EUR
Kurssi: 0.81 EURKurssi hetkellä: 7.10.2019 - 5:57

Privanetin hallitus nimitti perjantaina yhtiön toimitusjohtajaksi Riku Lindströmin, joka aloittaa tehtävissään välittömästi. Lindström on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hän on toiminut aiemmin mm. Barclays Investment Bankissa ja Nordeassa trading-tehtävissä sekä vastannut Nordic Growth Marketin Suomen toiminnoista. Yhtiön toimitusjohtajana kahden vuoden ajan toiminut Karri Salmi vapautettiin tehtävistään.

Privanetin hallitus uskoo tiedotteessa yhtiön vahvistuvan ja fokuksen selkeytyvän nimityksen takia, sillä Lindströmin uskotaan vahvasti vievän yhtiötä hallituksen osoittamaan suuntaan yhdessä hallituksen ja vahvistuneen johtoryhmän kanssa. Kommenteista voisi päätellä, että hallituksen ja aiemman toimitusjohtajan kanssa on ollut erimielisyyksiä yhtiön suunnasta. Odotamme mielenkiinnolla mahdollisia uusia strategisia linjauksia nyt, kun yhtiöllä on myös uusi toimitusjohtaja.

Privanetin johdossa on tapahtunut muutenkin paljon muutoksia, sillä alkuvuoden aikana on poistunut toimitusjohtajan lisäksi aiempi johtoryhmän jäsen Kimmo Lönnmark ja talousjohtaja Johanna Hurskainen. Uudeksi talousjohtajaksi nimitettiin 1.10. Mikael Westerlund, joka toimi aiemmin Metsä Group -konserniin kuuluvan Metsä Fibre Oy:n talousjohtajana lähes kymmenen vuoden ajan. Kolmas johtoryhmän jäsen on tällä hetkellä sijoitusjohtaja Ollipekka Vahvaselkä. Myös Privanetin omistajarakenne ja hallitus ovat muuttuneet voimakkaasti viimeisen vuoden aikana, mistä olemme kirjoittaneet monesti aiemmin.

Uutisilla ei ole vaikutusta näkemykseemme Privanetin osakkeesta. Palaamme asiaan mahdollisesti sen jälkeen, kun meillä on ollut tilaisuus tavata uusi toimitusjohtaja.

Käy kauppaa. (Privanet)

Privanet on suomalainen listaamattomien yritysten arvopapereiden välittämiseen ja pk-yritysten rahoitusjärjestelyihin erikoistunut sijoituspalvelukonserni, jonka tarkoituksena on yhdistää rahoitusta tarvitsevat pk-yritykset sekä sijoittajat. Konserniin kuuluvat emoyhtiön lisäksi Privanet Capital Markets Oy, joka keskittyy pääomajärjestelyihin käyttäen niissä voimakkaasti omaa tasettaan, sekä Privanet Securities Oy, joka ylläpitää listaamattomien yritysten arvopapereiden kauppapaikkaa osoitteessa www.privanet.fi 

Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 8,3 6,6 7,2
- kasvu-% -40,6% -20,8% 9,9%
Liikevoitto (EBIT) -3,4 -0,4 1,1
- EBIT-% -40,6% -6,0% 14,7%
EPS (oik.) -0,22 0,00 0,07
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -3,6 -176,4 12,2
EV/EBITDA -5,0 -1 190,9 9,3
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet