Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Qt:n sisäpiiri jatkoi osakeostoja

Analyytikon kommentti 29.03.2018 8:17 Qt

Ohjelmistokehitystyökaluja tarjoavan Qt Groupin hallituksen jäsen Tommi Uhari on ostanut eilisen tiedotteen mukaan 409 420 yhtiön osaketta 12.3.2018 hintaan 5,52 euroa per osake. Maanantaina yhtiö tiedotti, että toimitusjohtaja Juha Varelius on hankkinut 10 000 osaketta ja liiketoimintajohtaja Juhapekka Niemi 15 000 osaketta.

Qt:n osakkeen hinnanmuodostus perustuu yhtiön nykyisessä kehitysvaiheessa vielä vahvasti siihen, kuinka luotettavana ja uskottavana sijoittajat pitävät yhtiön kasvutarinaa ja johtoa. Uhari ei aiemmin omistanut Qt:n osakkeita, joten noin 2,3 MEUR:n ostot ovat selvä luottamuksen osoitus yhtiötä kohtaan. Myös Vareliuksen ja Niemen omistuksen kasvu on pieni positiivinen signaali, vaikka nämä ostokset olivat pienehköjä.

Varelius omistaa Qt:ssa entuudestaan 224 924 osaketta sekä 568 941 optio-oikeutta, joten toimitusjohtaja on vahvasti sitoutettu osakeomistuksilla. Niemellä oli aiemmin 15 211 osakkeen omistus.

Käy kauppaa. (Qt)

Analyytikko / Kirjoittaja

Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Qt Group on vuonna 1994 perustettu yhtiö, joka tarjoaa globaalin myyntiverkoston avulla ohjelmistokehittäjille alustariippumatonta sovelluskehitysympäristöä ja siihen liittyviä työkaluja. Qt on sekä visuaaliseen suunnitteluun että koodaukseen tarkoitettu työkalu, jonka loppukäyttäjiä ovat käyttöliittymiä kehittävät koodaajat tai palvelumuotoilijat. Teknologian avulla voidaan kehittää sovelluksia sulautettuihin järjestelmiin, työasemiin ja mobiiliin.