Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Ajoneuvotarviketukkuri Relais julkisti eilen listautumisantinsa allokaation eli eri antiluokkiin kuuluneiden merkitsijöiden saamat osakemäärät. Kaikkiaan annin tulos oli kohtuullisen hyvä, ylimerkintä yleisöannissa (yksityishenkilöt ja yhteisöt) oli noin 1,5x. Vapaasti vaihdettavien osakkeiden osuus kaikista (free float) asettuu myös hyväksyttävälle 25 %:n tasolle ja osakkaiden lukumäärä yli 2000:een. Osakkeella on tällä perusteella hyvät mahdollisuudet positiiviseen tai vähintäänkin vakaaseen avaukseen kaupankäynnin First Northissa käynnistyessä tänään.

Annissa tarjolla olleista 4,055 miljoonasta osakkeesta instituutioanti (3,135 milj kpl eli 77 % koko annista) merkittiin täyteen private placementina. Henkilöstöannin (45000 kpl) jääminen noin 5000 kpl:eella alimerkityksi oli kauneusvirhe, mutta merkitsemättä jääneet osakkeet siirrettiin osaksi yleisöantia. Yleisöannin kokohaarukka oli alun perin 650000-875000 kpl, mutta nostettiin siis 880000 osakkeeseen ja ylimerkittiin noin 1,5-kertaisesti. Relaisin tuoreessa omistusrakenteessa vanhoilla osakkailla on 75,0 %, private placementiin osallistuneilla koti- ja ulkomaisilla instituutioilla 19,3 %, yleisömerkinnän merkitsijöillä 5,4 % ja henkilöstöllä 0,2 % osakkeista. Vanhojen osakkaiden osakkeita koskevien lock-upien vapautuessa 6 ja 12 kk:n kuluttua saatetaan omistusrakenteessa tietenkin nähdä isompiakin muutoksia.

Relais on Inderesin yhtiöseuranta-asiakas. Seurannan aloitus -raporttimme tullaan julkistamaan aivan lähiaikoina.       

Analyytikko / Kirjoittaja

Erkki Vesola

Erkki Vesola

Analyytikko

Lisätiedot

Relais on ajoneuvojen sähkövaruste- ja varaosaliiketoimintaa Pohjoismaissa ja Baltiassa aktiivisesti kehittävä maahantuoja ja tekninen tukkuliike. Yhtiö toimii asiakkaidensa luotettuna kumppanina ajoneuvovalmistajista riippumattomalla jälkimarkkinalla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa. Relais luo lisäarvoa asiakkailleen tarjoamalla ajoneuvojen sähkövarusteet, varaosat ja asiantuntijapalvelut luotettavasti, tehokkaasti ja oikea-aikaisesti ajoneuvojen elinkaaren eri vaiheisiin.